موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 720 mg
در دهه اخیر، بررسی رفتار افراد در محیط كار، توجه محققان را بیش از پیش به خود جلب كرده است. هدف مشترك مطالعات فوق، تعریف نوعی رفتار فردی است كه به موفقیت بلند مدت سازمان، كمك می كند (Castro et al, 2004, 27). اورگان (1988) رفتار شهروندی سازمانی را نوعی وضعیت مطلوب می پندارد زیرا چنین رفتاری از یك سو، منابع موجود و در دسترس سازمان را افزایش داده و از سوی دیگر نیاز به مكانیزم های كنترل پر هزینه رسمی را كاهش می دهد (Becton et al, 2008, 495).
سیاست «شهروندان اولویت اول هستند» تا چندی پیش، سیاست رایج كشورهائی بود كه نگاه خود را از بوروكراسی دولتی برگرفته و به بیرون نظر انداخته بودند (الوانی و همکاران، 1380). اكنون در شرایطی هستیم كه سیاست مذكور، جهانی شده و همه سازمان ها جهت حفظ ثبات و تحقق اهداف خود ملزم به ملاحظه مقوله شهروندی در رأس امور سازمانی خود شده اند. توجه به شهروندان نه تنها در حوزه سیاست و مدیریت با اهمیت تلقی می شود كه در سایر حوزه های علمی نیز به آن توجه جدی شده است.
می توان اذعان داشت؛ از بین منابع مختلف سازمان، شهروندان سازمانی مهم ترین ركن بوده چرا كه آنان از منابع مهم سازمانی محسوب شده و رفتار آنها بسیار با اهمیت می باشد. از انسان به عنوان شهروند سازمانی، انتظارات خاصی می رود. این توقع وجود دارد كه رفتار كاركنان به گونه ای باشد كه بیش از الزامات نقش و حتی فراتر از آن در خدمت اهداف سازمانی باشد (سبحانی نژاد و همكاران، 1389، 15).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.