موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 76 صفحه
شماره فایل : 766 mg
نظریه هوشهای چندگانه بر این فرض استوار است که تمام وجود انسان زاییده هشت نوع هوش که عبارتند از: 1- هوش کلامی 2- هوش منطقی- ریاضی 3- هوش موسیقی 4- هوش فضایی 5- هوش جنبشی6- هوش طبیعتگرایانه 7- هوش درونفردی(ادراک درونی) 8- هوش بینفردی(ادراک اجتماعی) میباشد. اما اینها به میزان متفاوتی در هر فرد وجود دارند، علاوه بر این در توسعه مهارتها و حل مسائل، افراد به شیوههای متفاوتی هوشهایشان را بکار میگیرند(PAHO، 2001، 17).
نظریه هوشهای چندگانه مفاهیم ضمنی مهمی برای نظامهای آموزشی و رویکرد مهارتهای زندگی جهت ارتقاء و پیشگیری دارد. با توجه به تفاوتهای فردی دانشآموزان، سبکهای یادگیری متفاوت روشهای تدریس متنوعی را میطلبد. این مسأله به طور ضمنی به کاربرد روشهای یادگیری مشارکتی فعال اشاره میکند که در آن دانشآموزان به طور همزمان هوشهای مختلف را بکار میگیرند(خسروی و همکاران، 1388: 10). آنچه در نظریه هوش چندگانه و هوش هیجانی مهم است اعتقاد به قابل آموزش بودن آنهاست.
در نظریه قابل آموزش بودن رفتارهای هوشی، هوش مجموعهای از فرایندهای ذهنی مجزای پردازش اطلاعات دانسته میشود که از طریق تمرین و ممارست قابل یادگیری و افزایش بخشیدن است. از نظر گاردنر هوش هیجانی(بینفردی و درونفردی) در زندگی اجتماعی واجد اهمیت بسیار زیادی است و لازم است مدارس در زمینه پرورش آن، اقدامات لازم را به عمل آورند.
هوش هیجانی دارای مؤلفهها و عناصری است که جزء مصادیق مهارتهای زندگی محسوب میشوند. خودآگاهی، مدیریت هیجانها، همدلی، خودانگیزی، تنظیم روابط و.... همه از مصادیق مهارتهای زندگی هستند. بنابراین آموزش و یادگیری مهارتهای زندگی موجب رشد و افزایش رفتارهای مربوط به هوش هیجانی خواهند شد(ادیب، 1385).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.