موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل : 778 mg
ابعاد در واقع زاویه دید ارزیابی را مشخص مینماید و این كه ارزیاب در این اقدام خود به دنبال سنجش عملكرد چه طیف سازمانی است. آن چه در ادبیات مدیریت پیرامون ارزیابی سطوح مختلف سازمانی وجود دارد بیانگر وجود چهار رده ارزیابی برای عملكرد یك سازمان است (مطابق جدول شماره 2-3). جدول 2-3) ابعاد ارزیابی عملكرد و نمونهی شاخصهای قابل احصای آنها (ابنالرسول و میلانینژاد، 1383) ابعاد ارزیابی نمونه شاخصهای قابل احصا ارزیابی عملكرد فردی كاركنان سنجش هزینه؛
سنجش كارآیی، اثربخشی و بهره وری؛ سنجش كمیت و كیفیت كار؛ سنجش انگیزه و روحیه همكاری؛ سنجش میزان وفاداری و رضایت كلی از فرد. ارزیابی عملكرد بخشی از یك سازمان سنجش هزینه؛ سنجش كارآیی، اثربخشی و بهره وری؛ سنجش كمیت و كیفیت كار؛ سنجش میزان رضایت از واحد. ارزیابی عملكرد مدیران مدل های رفتاری رهبری؛ نظریه های اقتضایی رهبری. ارزیابی عملكرد سازمان سنجش نتایج كلیدی كسب و كار سازمان؛ سنجش نتایج و دستاوردهای سازمان برای مشتریان؛ سنجش نتایج و دستاوردهای سازمان برای شركاء؛ سنجش نتایج و دستاوردهای سازمان برای كاركنان؛ سنجش نتایج و دستاوردهای سازمان برای جامعه.
منابع ارزیابی عملكرد در اغلب سازمان ها ارزیابی عملكرد توسط مدیر مستقیم یا سرپرستان كاركنان انجام می گیرد زیرا مدیران مستقیم از تناسب نیازها، بایدها و نبایدها و قابلیت های مشاغل و جایگاه های سازمانی واحد و همچنین نقاط ضعف و قوت كاركنان خود آگاه هستند و هم چنین از آن جایی كه به طور متداول و معمول مدیران مستقیم بر نحوهی پاداش، ارتقاء و تنزل رتبه كاركنان خود اعمال نظر دارند، قطعاً كاركنان نیز اعتبار بیشتری برای ارزیابی ایشان قائل هستند.
هر چند صحیحتر آن است كه به جهت جلوگیری از پیش داوری و اعتباردهی به ارزیابی این فرآیند توسط شخص ثالث انجام گیرد (خوشوقتی، 1385). منابع ارزیابی عملكرد را میتوان به گونههای زیر نام برد (سعادت، 1385):
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.