موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل : 812 mg
( لوتانز ، 1998 ) به بررسی ابعاد پنجگانه شغل پرداخته که عبارتند از : 1- خودکار یا ماهیت کار : اندازه ای که شغل وظایف جالب ، فرصت برای یادگیری و امکان پذیرش مسئولیت را برای فرد فراهم میسازد. 2- فرصت های ترفیع : فرصت و شانس پیشرفت در سلسله مراتب سازمانی 3- پرداخت : پاداش و مزدی که فرد دریافت می کند و میزانی که فرد دستمزد را در مقابل دستمزد دیگر کارکنان ، عادلانه و منصفانه می داند .
4- نظارت و کنترل : توانایی سرپرست در ارائه رفتارهای حمایتی و کمک های فنی . 5- همکاران : میزانی که همکاران از لحاظ فنی کارا هستند و از نظر اجتماعی حامی فرد به شمار می آیند. در دهه 1960 خانم پاترشیا کین اسمیت و همکاران عوامل موثر بر رضایت شغلی را به شرح زیر اعلام کردند: 1- حقوق ( در آمد ) 2- ماهیت یا خود شغل 3- فرصت های ارتقاء شغلی 4- نظارت و سرپرستی 5- گروه همکاران حقوق و در آمد : نقش تعیین کننده ای بر رضایت شغلی کارکنان دارد.
در پژوهشی که روی بیش از 2000 مدیر صورت گرفت پورتر و لاولر دریافتند که در آمد رابطه نسبتاً قوی با رضایت شغلی دارد . اسمیت و کیندال نیز گزارش مشابهی ارائه کردند آنها مشاهده کردند که یک رابطه قوی بین درآمد سالانه کارگران صنعتی در 21 کارخانه و رضایت شغلی آنان وجود دارد ( رضائی ، 1372 ) خودکار یا ماهیت شغل : با انتشار نتایج تحقیقات هرزبرگ در کتاب "انگیزش در کار" در سال 1359 نقش خودکار در رضایت شغلی مورد توجه قرار گرفت .
شواهد موجود نیز نشان می دهد که خودکار عامل مهم و کلیدی در رضایت شغلی است .کارکنان ، کم و بیش به مشاغلی علاقه دارند که تلاش برانگیز و پر هیجان باشند و از مشاغلی که انجام آنها نیاز به تفکر ندارند دوری می نمایند .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.