قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
کد فایل: mb 358
هیجانها چند بعدی هستند وميتوان هیجان را به صورت پدیدههاي 1- ذهنی 2- زیستی 3- هدفمند 4- اجتماعی بیان کرد. در نگاه اوّل، همگی هیجانها را به عنوان « احساس » ميشناسیم . اما احساسها فقط جزئی از هیجان هستند. هیجانها دارای ابعاد ذهنی، زیستی، هدفمند و اجتماعی هستند.
اینها در واقع چهار ویژگی هیجان هستند . وقتی رویدادهای مهميبرای ما پیش میآید، واکنشهای زیستی و شناختی در ما فعال میشود. این فرایندهای زیستی و شناختی، هیجان را بهوجود آورده و ما را برای مقابله کردن سازگارانه با رویدادهای مهم زندگی، آماده میکند. این فرایندهای درگیر در هیجان که میتوان از آنها به مراحل هیجان نیز یاد کرد، از این قرارند:
الف) ابعاد زیستی؛ هیجانها تاحدودی واکنشهای زیستی به رویدادهای زندگی هستند و در واقع بدن انسان در زمان برانگیختگی هیجان، دچار تغییرات فیزیولوژیکی عمدهای میشود. بدن در مواجهه با موقعیتهای هیجانی، با فعال کردن این موارد خود را برای مقابله کردن سازگارانه آماده میکند (مثلا برای گریختن در موقع تهدید آماده میشود): 1.
قلب، ریه و عضلات (سیستم عصبی خودمختار)؛ بخش عمده تغییرات فیزیولوژیکی موقع هیجان، ناشی از فعالیت بخش سمپاتیک دستگاه عصبی خودمختار است که وظیفه آمادهسازی بدن را برای اعمال اضطراری بر عهده دارد. سمپاتیک که با آزاد کردن هورمونهای "اپینفرین" و "نوراپینفرین" باعث تغییر بدنی میشود، این سلسله از تغییرات را در بدنایجاد میکند:
ادامه دارد ...