موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 21 صفحه
شماره فایل : 845 mg
اگر نحوه تعريف و شيوه تجزيه و تحليل ساختار از ديدگاه رابينز مدنظر قرار گيرد، ميتوان ادعا كرد كه ساختار با سه بعد محتوايي و پنج عامل الزامآور سرو كار دارد. ابعاد محتوايي ساختار عبارتند از تمركـز، رسـميت و پيچيـدگي و عوامـل الـزامآور آن عبارتنـد از اهداف استراتژي ها، محيط، فناوري، اندازه و صاحبان قدرت و كنترل(دافت 2006). بدين ترتيب بايد بتوان به گونهاي نظريه تدوين شده درباره عدالت را تفسير كرد كه درباره مختصات هريك از اين ابعاد، تعريفي داشته باشد.
درهمين امتداد، نظريه عدالت بايد بتواند مراتب تمركز را بهگونهاي تعريف نمايد كه امكان نيـل بـه رفتارهاي عادلانه را تسهيل كند؛ يعني تمركز بايد هم در خدمت اهداف سازمان و هم در خدمت تحقق عدالت باشد. مراتب پيچيدگي مورد نياز نيز بايد با رويكردي عادلانه تعيين شود. پيچيدگي ساختار به شـدت بـر هزينههاي اداري سازمان ميافزايد، اگر عدالت برقرار گـرفتن هـرشـي در جـاي خـود (ر.ك نهـج البلاغه، 437؛.حكيم سبزواري، 54.؛مولوي، 1169) دلالت داشته باشد، نظريه عدالت بايـد مـشخص كند كه هر سازمان تا چه حد ميتواند بر مراتب پيچيدگي خود بيفزايد يا از آن بكاهد و در عـين حـال متعهد به عدل باقي بماند.
رسميت نيز با عدالت ارتباط دارد. رعايت عدالت در تعريف حد مطلـوب رسـميت سـازمان بـسيار قابل تأمل است. عدالت در تعريف رسميت بايد به گونهاي مدنظر قرار گيـرد كـه از هـرگونـه اسـتفاده ابزاري از قوانين، مقررات و اسناد و مدارك اجتناب شود. ملاحظه ميشود كه نحوه تحقق عدالت در ابعاد محتوايي ساختار، به ويژه با مفهوم عـدالت رويـهاي ارتباط مييابد. با اين مقدمه ميتوان مهمترين عوامل مؤثر بر عدم موفقيت سازمانها در تحقـق عـدالت را در پرتـو مفاهيم ذيل، رصد كرد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.