موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل : 866 mg
در مقدمة موافقتنامه تأسیس سازمان، اهداف اساسی گات تأیید گردیده است. ضمن اینكه در سازمان جدید، نه تنها این اهداف بخش های كالایی بلكه علاوه بر آن، بخش خدمات را نیز شامل خواهد شد و ضمناً اهداف دیگری برای آن به شرح زیر در نظر گرفته شده است: - ضرورت دستیابی به « توسعه پایدار» با توجه به بهره برداری بهینه از منابع جهان و لزوم حفظ محیط زیست به نحوی كه با سطوح مختلف توسعة اقتصادی سازگاری داشته باشد.
- تأكید بر لزوم اتخاذ تدابیری درجهت افزایش سهم كشورهای در حال توسعه و كمتر توسعه یافته از رشد بین المللی این سازمان پنج وظیفه عمده را نیز عهده دار است: 1- مدیریت و تسهیل عملیات اجرایی و توسعه اهداف موافقتنامة سازمان تجارت جهانی سازمان هم چنین چارچوب لازم را برای اجرای مدیریت موافقتنامه های چند جانبه فراهم خواهد كرد. 2- فراهم كردن امكان گردهمایی اعضاء برای مذاكره و مشورت درباره روابط چند جانبة تجاری 3- اجرای تفاهم ها و مقررات مربوط به روشهای حل اختلاف.
1- فراهم آوردن مكانیسم بررسی و تجدید نظر در سیاستهای تجاری. 2- همكاری با صندوق بین المللی پول، بانك بین المللی ترمیم و توسعه و سازمان های وابسته به آن. (وزارت امور اقتصادی و دارایی، تحلیلی پیرامون تجارت، تیر 1374) 2-2-9) مذاكرات تجاری پس از تأسیس سازمان تجارت جهانی پس از تأسیس سازمان تجارت جهانی دیدگاههای مختلفی در خصوص چگونگی انجام مذاكرات چند جانبه برای آزاد سازی تجارت جهانی مطرح شد. عده ای بر این باور بودند كه با تأسیس سازمان تجارت جهانی عصر مذاكرات ادواری پایان یافته و كشورهای عضو در چارچوب این سازمان از جمله در درون كنفرانس وزیران، شورای عمومی، شوراهای بخشی و كمیته های تخصصی قادر به حل و فصل مسائل مربوط به نظام تجاری چند جانبه خواهند بود.
متعاقب این موقعیت، بر اساس دیدگاهی كه معتقد به پیگیری مسائل مربوط به آزاد سازی تجاری ازطریق برگزاری مذاكرات ادواری بود تلاشهایی برای شروع دور جدید مذاكرات آزاد سازی تجاری آغاز شد. در اولین نشست كنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی كه در دسامبر 1996 در سنگاپور برگزار شد بحث گسترش آزاد سازی به سایر عرصه ها در كانون توجهات قرار گرفت. بیانیه پایانی نشست سنگاپور در واقع تصویری اولیه از چگونگی برگزاری اولین دور مذاكرات چند جانبه تجاری جهان پس از تأسیس سازمان تجارت جهانی را بدست میدهد.
دومین نشست كنفرانس وزیران كه در ماه مه سال 1998 در شهر ژنو برگزار شد، این تصویر را واضح تر كرد و در نهایت موعد شروع دور جدید مذاكرات آزاد سازی تجاری جهان به زمان برگزاری سومین نشست كنفرانس وزیران این سازمان در شهر سیاتل آمریكا موكول شد.
برخلاف آنچه انتظار میرفت سومین نشست كنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی كه در اواخر نوامبر و اوایل دسامبر سال 1999 در سیاتل آمریكا برگزار شد، نتوانست با شروع دور جدید مذاكرات آزاد سازی تجاری جهان موافقت كند که دلیل این امر نبود آمادگی و اختلاف نظر شركت كنندگان در آن نشست بود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.