تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
سلطانی، حسینی و محمدی (2013) به بررسی نقش الگوهای ارتباطی خانواده در پیش بینی سبک های هویت پرداختند.
نتایج پژوهش آنها نشان داد که جهت گیری گفت و شنود الگوهای ارتباطی در خانواده سبک هنجاری و اطلاعاتی را پیش بینی می کنند و جهت گیری همنوایی سبک سردرگم/اجتنابی را پیش بینی می کند.
آقایی، خیام نیکویی و یوسفی (2013) به بررسی پیش بینی سلامت عمومی براساس جهت گیری زندگی پرداختند. نتایج پژوهش آنها نشان داد که جهت گیری زندگی 55 درصد از سلامت عمومی را پیش بینی می کند.
زرنقاش و همکاران (2013) در پژوهش خود به بررسی رابطه الگوهای ارتباطی خانواده و سلامت روان پرداختند. نتایج پژوهش آنها نات داد که بین الگوهای ارتباطی خانواده و سلامت روان رابطه معنادار وجود دارد و بعد جهت گیری گفت و شنود پیش بینی کننده مثبت سلامت روتن و بعد جهت گیری همنوایی پیش بینی کننده منفی سلامت روان می باشد. اوری جدو ، پویولو ، فرناندز-تورادو و راموز (2012) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که در دختران نوجوان داشتن روابط خوب خانوادگی، خوش بینی را در آنها پیش بینی می کند.
بیرامی و همکاران (2012) در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که خوش بینی و سبک پردازش اطلاعات منطقی، سازگاری روانی را پیش بینی می کند. حجازی، لواسانی و مزاری (2011) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که سبک هویتی اطلاعاتی پیش بینی کننده اصلی خوش بینی تحصیلی معلم است.
ادامه دارد......
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
سارویی، فرهند، امینی و حینی (1392) در پژوهش خود به این نتیجه دست یافتند که دو بعد الگوهای ارتباطی خانواده یعنی جهت گیری گفت و شنود و جهت گیری همنوایی از قدرت پیش بینی کنندگی مثبت برای بهزیستی روان شناختی برخوردار می باشند.
یافته های پژوهش بهزادی و سروقد (1391) نشان داد که انعطاف پذیری خانواده به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی سبک های هویت تاثیر دارد. طاهری، زندی قشقایی و هنرپروران (1391) در پژوهش خود به مقایسه رابطه الگوهای ارتباطی خانواده و خودپنداره در دانش آموزان دختر و پسر بهاین نتیجه دست یافتند که بین الگوهای ارتباطی و خودپنداره دانش آموزان دختر و پسر رابطه وجود دارد.
خسرو شاهی و علیلو (1391) به بررسی رابطه بین سبک های هویت و معنای زندگی در دانشجویان پرداختند. نتایج پژوهش آنها نشان داد که معنای زندگی با سبک هویت اطلاعاتی و هنجاری رابطه مثبت معنادار و با سبک سردرگم/اجتنابی رابطه منفی معنادار دارد. همچنین براساس نتایج تحلیل رگرسیون، سبک های هویت اطلاعاتی و سردرگم/اجتنابی 26% از واریانس معنای زندگی را تبیین می کنند. بنابراین، افرادی که دیدگاه و باور روشنی درباره هویت خود دارند، برای خود اهداف معینی را انتخاب کرده و معنایی برای زندگی خود قائل هستند. ادامه دارد.....