موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 40 صفحه
شماره فایل 720
كان (1953) در تحقیقات خود پیرامون عوامل مؤثر در رضایت شغلی به چهار عامل مستقل، كه بیانگر رضایت شغلی افراد از سازمان است، اشاره می كند كه عبارتند از : 1 - رضایت از ارزش مادی شغل ( حقوق دریافتی فعلی و آینده )؛ 2 - رضایت از كار؛ 3 - رضایت از سازمان و شرایط محیطی آن و عملیات دستگاه؛ 4 - رضایت از شایستگی سرپرستان در نقش متخصص. دیویس و استورم (1958)، معتقد هستند كه بین روحیه فرد با رضایت شغلی رابطه مستقیم وجود دارد و اظهار می دارند كه عوامل تشكیل دهنده روحیه كه در شرایط تحقیق به طور نسبتا ثابت بدست آمده اند عبارتند از : 1 - لیاقت و شایستگی سرپرستی بلافصل و مستقیم؛
2 - رضایت از نفس كار ؛ 3- سازگاری با سایر كارمندان؛ 4 - رضایت بخش بودن و سود مندی هدف دستگاه؛ 5 - رضایت كافی از پاداشهای اقتصادی؛ 6 - سلامت عمومی جسمانی و روانی 2-2-6- پیامدهای عدم رضایت شغلی رضایت شغلی به عنوان یك متغیر مستقل بر بسیاری از جنبه های رفتار فردی و عملكرد سازمان تأثیر می گذارد و به این منظور نیز مورد توجه كاركنان و مدیران در سازمان است.
در حقیقت، كلید احیا و ابقای فكری و اعتماد به نفس بالا، رضایت شغلی است. این امر مستلزم آن است كه نوع كار با نوع شخصیت و فیزیولوژی و روحیة انجام دهندة آن تناسب داشته باشد. وجود انگیزه نیز عامل مؤثری در ثمربخشی و افزایش رضایت شغلی است.گاهی شخصیت حقیقی و حقوقی افراد منطبق نیستند، فردی كه دچار این تناقض می شود، از كار خود راضی نیست و در جایگاه كاری خود احساس رضایت و بالندگی نمی كند.
ازاین رو با كمی توجه به خصوصیات فردی و تأمین نیازهای مادی و معنوی افراد و گروه ها، می توانیم بهبود مؤثری را در عملكرد فردی، گروهی و سازمانی شاهد باشیم. رضایت شغلی موجب می شود بهره وری فرد افزایش یابد، به سازمان متعهد شود، سلامت فیزیكی و ذهنی فرد تضمین شود، رضایت فرد از زندگی افزایش یابد و مهارت های جدید شغلی را به سرعت فرا بگیرد.عدم رضایت شغلی موجب كاهش بهروری، كارایی و روحیة كاركنان می شود كه روحیة ضعیف در كار بسیار نامطلوب است پیامدهای رضایت شغلی و عدم رضایت شغلی در زیر ارائه می¬شود(پریر ،1966)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.