موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
شماره فایل 706
باشنل (1990)، الگوی IPOO را طراحی نمود. این الگوی بر گرفته از حروف اول كلمات درونداد، فرایند، برونداد، خروجی است. گام اول مدل باشنل شامل تحلیل مقیاس عملكرد است كه در برگیرنده ویژگی های كارآموزان، تونایی آموزگار، مواد آموزشی، تسهیلات و هزینه های آموزشی است.
گام دوم شامل ارزشیابی فرایند توسعه یا اجرا است. گام سوم، برون داد تعریف شده است. كه معادل سه سطح اول الگوی كرك پاتریك می باشد. شامل واكنش ها، دانش و مهارت های كسب شده دانش آموزان و بهبود عملكرد كاری یادگیران پس از بازگشت به كار است. باشنل نتایج خروجی آموزش را بصورت مجزا در گام چهارم آورده است. نتایج به عنوان منافع، رضایت مصرف كننده و سودمندی تعریف شده است. بر اساس این الگو شاخص های آموزشی برای تعادل هزینه و نتایج آموزش لازم است.
در گذشته بسیاری از هزینه ها در مرحله اجرا رخ می دادند، اما امروزه، هزینه های طرح و تدوین به سرعت رشد یافته اند هم چنان كه تكنولوژی مسؤولیت بیشتری برای آموزش ایفای می نمایند. اگر ما یك سیستم آموزشی را به عنوان درون داد، فرآیند و برون داد توصیف كنیم، پس ارزشیابی آن می بایست چندین مورد را( همان طور كه در شكل زیر بصورتE1 تا E7 آمده ) در بر گیرد(باشنل،1990). درونداد: در مرحله درونداد، عناصر(شاخص های عملكردی سیستم ) باید در اصلاحاتی از توصیف پتانسیل كلی اثربخشی برنامه آموزش شامل مقوله های كیفیت كار آموز، تجارب آموزش دهنده، اعتبار مواد آموزشی كه اكنون بكار می روند، انواع تجهیزات و امكانات در دسترس و بودجه آموزش ارزیابی شوند
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.