موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 44 صفحه
شماره فایل : 52 mg
در پژوهش حاضر، نظریه دانشكده مدیریت فرانسه، از جهت سازگاری بیشترمؤلفه ها با شرایط شركتهای موجود در كشور ایران و همچنین از نظر سادگی و درك بهتر مؤلفه ها، به عنوان چارچوب نظری تحقیق در نظر گرفته شده است. از دیدگاه این نظریه، ابعاد هوشمندی رقابتی با یكدیگر مرتبط بوده و به چهار مقوله اصلی قابل تقسیم میباشد: 1- هوشمندی تجاری – بازاریابی: این هوشمندی جهت تهیه نقشه راهی از گرایشات فعلی و آتی مشتریان و ترجیحات آنان، بازارهای جدید و فرصتهای بخش بندی مبتكرانه و تغییرات عمیق در بازاریابی و توزیع، مورد نیاز است و معمولاً اطلاعات مشتریان، خریداران، تأمین كنندگان و توزیع كنندگان، گردآوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
2- هوشمندی نسبت به رقبا : به كمك این هوشمندی می توان به ارزیابی استراتژی رقابتی سازمان نسبت به تغییرات ساختاررقبا، محصول جایگزین آنها و تازه واردان به صنعت پرداخت. 3- هوشمندی تكنیكی : این هوشمندی برای ارزیابی هزینه و فایده تكنولوژی فعلی و آتی، و همچنین پیش بینی تغییرات تكنولوژی آینده، مورد نیاز است و با تحقیقات پایه و كاربردی، كاخانجات، فرآیندها، هنجارها و حق اختراع سروكار دارد. 4- هوشمندی راهبردی – اجتماعی : این هوشمندی شامل قوانین و مقررات، مسائل مالی و مالیاتی، سیاسی و اقتصادی، و همچنین اجتماعی و نیروی انسانی می باشد (نجفی،1383، 14-20). - فرآیند هوشمند ی رقابتی هوشمندی رقابتی هم محصول است و هم فرآیند.
محصول به معنای اطّلاعات قابل استفاده ای است که بتوان از آن برای اتخاذ تصمیمات بهره گرفت. فرآیند هم دربرگیرندة شیوه های منظم جمع آوری، تحلیل و ارزیابی آن اطلاعات است. کاهانر معتقد است که هوشمند ی رقابتی، فرآیندی یکپارچه است. به زعم وی، فرآیند هوشمندی رقابتی از چهار مرحله تشکیل شده است: طرح ریزی ؛ جمع آوری داده؛ تحلیل؛ انتشار جزئیا ت هر یک از چهار مرحله در زیر آمده است (کاهانر،1996). الف) طرح ریزی : در این مرحله، نیازمندی های تصمیم گیران و محدودیت زمانی از طریق تبادل نظر با تصمیم گیران مشخص می شود.
این مرحله، شامل شناسایی عوامل اصلی محیطی است. شناسایی این عوامل،با: - گذاشتن جلسات مشاوره ای منظم با مدیران عالی و مدیران بخش اطلاعات برای تنظیم فعالیتهای هوش رقابتی درجهت تأمین نیازهای اصلی و واقعی، - مدیریت روزانه فعالیتها، ایجاد روشی برای تنظیم و کنترل محیط بیرونی،جمع آوری، مرتب سازی و ذخیره سازی اطلاعات و - تنظیم و کنترل فعالیتهایی که در پی نیازهای واقعی به وجود آمده اند، حاصل می شود. ب) جمع آوری داده: در این مرحله، داده های خام، جمع آوری میشوند تا به هوشمندی کاربردی تبدیل شوند.
در این مرحله جستجو و ترکیب اطلاعات با استفاده از منابع اولیه و ثانویه صورت می گیرد. منابع اولیه و ثانویه عبارت اند از: 1) منابع اولیه: - مصاحبه؛ - ایجاد ارتباط با کارمندان سایر قسمتها؛ - کنفرانس ها، نمایشگاهها و سمینارها 2 ) منابع ثانویه: - اینترنت؛ - روزنامه ها و مجلات چاپ شده؛ - پیشینه شرکت؛ - پایگاه داده های معتبر؛ - مطالعات و تحقیقات؛ - تحقیقات گذشته؛ - استفاده از دستآوردهای سمینارها،نمایشگاهها و کنفرانس ها .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.