موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
شماره فایل : 198 mg
«كوكس » (1991) و همكارانش فرآیند تصمیمگیری و حل مشكل را بصورت زیر بیان میكند و در شكل شماره «2-5» خلاصه آنرا مشاهده میكنید (کوکس، 1991، صص9-4). 1- مشاهده مشكل : در این مرحله مشكل خاصی در سازمان مشاهده میشود كه ممكن است از عوامل داخلی یا خارجی سازمان باشد. 2- تشخیص و تبیین مشكل : از مراحل اساسی در تصمیمگیری است، مساله یا مشكل چیزی است كه توان سازمان را در رسیدن به اهدافش به خطر میاندازد.
از مقایسه آنچه باید اتفاق میافتاد و آنچه اتفاق افتاده است میتوان مشكل را تشخیص داد. 3- تعیین اهداف تصمیم : در اینجا آنچه كه باید تحقق یابد، با عنوان هدفهای اصلی، تهیه و فهرست میشود. 4- ادراك مساله : برخورد كردن با محركهایی كه مانع تحقق اهداف هستند. بعنوان مسالهای كه باید برای رفع آن اقداماتی صورت گیرد. از مهمترین فرآیند تصمیمگیری است. در این مرحله باید توجه داشت كه فقط برای رفع مساله راه حل در نظر گرفته شود و عدم درك صحیح مشكل موجب ارائه راه حل نامربوط به مساله خواهد شد كه مانعی را برطرف نخواهد كرد.
5- تنظیم راهحلهای ممكن : مفید بودن این گام منوط به دقیقتر بودن مراحل قبلی است. راه حلها با توجه به تجربیات علمی و عملی تصمیمگیرنده احصاء میشوند. هر چقدر راه حل بیشتری برای حل مشكل پیدا شده و تعیین شوند، انتخاب بهتری در تصمیمگیری صورت خواهد گرفت. 6- ارزیابی راه حل : معیاری انتخاب میشود و تمام راهحلها بر اساس آن مورد ارزیابی قرار میگیرد. 7- انتخاب : بر اساس نتایج حاصله از گام«ششم» هر راه حلی كه با توجه به نتایجی كه از آن نصیب سازمان خواهد شد، كاراتر باشد، انتخاب میگردد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.