موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
شماره فایل : 402 mg
دکتر متین دفتری وزیر دادگستری وقت، قانون بیمه را که حاوی مسایل و اصول کلی بیمهای بود به اختصار تدوین و برای تصویب به مجلس شورای ملی پیشنهاد کرد. پس از اینکه شرکت سهامی بیمه ایران تأسیس شد و با انعقاد قرارداد اتکایی با اطمینان شروع به کار کرد، موضوع تدوین مقررات خاص بیمه به میان آمد.
بنابر پیشنهاد وزارت تجارت و با توجه به اختیارات حاصل شده از ماده 8 قانون ثبت شرکتها و ماده 10 قانون متمم بودجه سال 1314، تصویبنامهای در 36 ماده به تاریخ 7/2/1316 از هیئت دولت گذشت که به موجب آن و دو آییننامه اجرایی آن، شرایط تشکیل شرکتهای بیمه در ایران و همچنین وظایف و حدود روابط آنها با شرکت سهامی بیمه تعیین شد.
این تصویبنامه و آییننامه در سال 1331 منتفی و به جای آن تصویبنامه شماره 25226 مورخ 12/9/1331 و همچنین آییننامه اجرایی آن تصویب شد. 2-2-10- جایگاه صنعت بیمه بعد از انقلاب اسلامی ایران مؤسسسات بیمه کشور تا قبل از انقلاب اسلامی با ترکیبی از یک شرکت دولتی، دوازده شرکت خصوصی و دو مؤسسه خارجی به صورت نمایندگی در سطح کشور فعالیت میکردند. در چهارم تیرماه سال 1358 بنا بر تصمیم شورای انقلاب دوازده شرکت خصوصی، ملی اعلام شدند و پروانه فعالیت دو نمایندگی خارجی نیز لغو شد.
بدین ترتیب بر اساس مقررات قانون ملی شدن مؤسسات بیمه و مؤسسات اعتباری، تصدی امر بیمه و اداره دوازده شرکت بیمه ملی شده، به دولت واگذار شد و با تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در 24 آبان سال 1358 که طی آن نظام اقتصادی کشور به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم شد، صنعت بیمه به صورت مالکیت عمومی در بخش دولتی در اختیار دولت قرار گرفت.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.