موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 38 صفحه
شماره فایل : 538 mg
اکثر محققان بر این امر توافق دارند که متغیرهای معینی وجود دارند که حین بررسی رضایت شغلی باید مورد توجه قرار بگیرند (بروان، 2009 به نقل از بروگان، 2003؛ ویلیس، 2005؛ مونرو، 2007). تا کنون تحقیقات زیادی به بررسی عواملی پرداختهاند که میتواند بر روی رضایت شغلی تأثیرگذار باشد (براون، 1997؛ دیماتو، 2001؛ جونز، 2005).
در ادامه به عوامل مختلفی که میتوانند میزان رضایت شغلی را دستخوش تغییر کنند خواهیم پرداخت. برخی از این عوامل جمعیتشناختی و برخی از آنها سازمانی هستند. از عوامل جمعیتشناختی میتوان به سن، جنسیت، میزان علاقه، سابقه کار، میزان تحصیلات، و ... اشارهکرد. از طرف دیگر، میزان حقوق و مزایا، تنوع شغلی، سرپرستی، ثبات شغلی، و ... از دسته عوامل سازمانی به شمار میآیند. 1) سن: سن افراد عاملی است که مکرراً به عنوان یکی از فاکتورهای تأثیرگذار بر رضایت شغلی مورد پژوهش قرار گرفتهاست.
با این حال، رابطه این دو متغیر تا کنون به طور کامل درک نشدهاست. بعضی تحقیقات نشان دادهاند که با افزایش سن میزان رضایت شغلی بیشتر میشود، و برخی از آنها نیز به این نتیجه رسیدهاند که با افزایش سن رضایت شغلی افراد کاهش مییابد. در هر صورت، تحقیقاتی که به بررسی رابطهی این دو متغیر میپردازند، هنوز در حال انجام هستند.
2) جنسیت: تحقیقاتی که تا کنون به بررسی ارتباط میان جنسیت و میزان رضایت شغلی مبادرت ورزیدهاند، به نتایج متناقضی دست یافتهاند. ویت و نی در سال 1992 نشان میدهند که اختلاف چندانی در رابطه با جنسیت و میزان رضایت شغلی وجود ندارد، یا اگر وجود دارد مقدار آن بسیار کم است؛ کرامن-خان و هنسن در سال 1998 به این نتیجه رسیدهاند که زنان بیشتر از مردان از شغل خود رضایت دارند؛ بلک و هولدن در سال 1998 اظهار میکنند که مردان از رضایت شغلی بیشتری نسبت به زنان در محیط کار برخورداند (Jones, 2005)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.