قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 61 صفحه
کد فایل: mb 363
اغلب در ارتباط اعتبار و روایی میان محققان کمی و کیفی اختلاف وجود دارد. محققان کیفی اغلب روشهای اندازهگیری را به کار میبرند که نسبت به روشهایی که توسط محققان کمی طرحریزی میشود، اعتبار کمتری دارند. با این حال محققان کیفی این اندازهی کمتر – معتبر را ترجیح میدهند، زیرا این اندازهها آنچه را اندازه گیری میکنند که آنها میخواهند اندازه گرفته شود.
یعنی روایی بیشتری دارند. بین این دو ویژگی روانسنجی آزمون، امکان تنش وجود دارد. اعتبار بالاتر میتواند با استانداردسازی کردن فرایند سنجش به دست بیاید که آن هم بالقوه گستره سازه اندازهگیری شده را کاهش میدهد و در نتیجه، روایی کاهش مییابد. برای مثال همسانی درونی بالاتر بوسیله افزایش همگنی سوالات به دست میآید.
با این حال آن سازه تاحدی به ناهمگنی سوالات نیاز دارد و این میان اعتبار و روایی تنش ایجاد میکند. در نظریه کلاسیک آزمون فرض بر این است که نمره آزمون آزمودنی ترکیبی از نمره واقعی و خطای تصادفی است. روایی روی تعریف (یعنی کاربرد و تفسیر) نمره واقعی تمرکز میکند، لذا هر خطای منظم یا سوگیری قسمتی از نمره واقعی است در حالیکه در تحلیل اعتبار تنها به خطاهای تصادفی پرداخته میشود (میلر، 2010). اعتبار و روایی مفاهیم مرتبط هستند. در CTT بیشینه مقدار نظری روایی هر آزمون نمیتواند بیشتر از ریشه دوم اعتبار (شاخص اعتبار) آن باشد.
زیرا به طور نظری یک آزمون به اندازهای که با خودش همبستگی دارد با هر متغیر دیگری همبسته نخواهد بود. می توان اعتبار بدون روایی را تصور کرد اما عکس آن صحیح نیست. رین اسکاف (2001) بیان می دارد که دو آزمون را در نظر بگیرید که در واقع نمره واقعی یکسانی را اندازهگیری نمی کنند، چون آنها صفتهای مختلفی را اندازهگیری میکنند.
در این صورت یک آزمون با اعتبار کمتر میتواند روایی بالاتری داشته باشد، اگر صفتی که آن را اندازهگیری میکند ارتباط نزدیکتری با پیامد پیشبینی شده آزمون داشته باشد. برای مثال، یک آزمون کتبی مهارت صخره نوردی ممکن است نسبت به یک آزمون عملکردی صعود از دیوار در یک سالن ورزشی اعتبار بیشتری داشته باشد، اما دومی ممکن است روایی بیشتری به عنوان یک پیشبینی کننده از عملکرد در یک موقعیت صخره نوردی واقعی داشته باشد.
ادامه دارد ...