موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل : 619 mg
وندی(2000) بیان میکند که اعتماد یک سازه چند بعدی است. پدیده اعتماد را از ابعاد مختلف میتوان مورد توجه قرارداد؛ به نحوی که اعتماد بر پایه این ابعاد شکل میگیرد ازاین نقطه نظر اعتماد بر پایه پنج بعد استوار است، شامل صداقت (درستی و پاکی)؛ شایستگی (داشتن مهارت و دانش زمینه فنی و رابط انسانی)؛ ثبات یا پایداری( قابلیت اعتماد، توان پیش بینی و قضاوت خوب هنگام رویارویی با اوضاع و شرایط مختلف)؛ وفاداری (حفظ آبرو و حیثیت)؛ رو راستی(تبادل نظر و دادن اطلاعات به صورت آزاد).
(مرتضوی و همکاران، 1393، ص171) 2-6-3 اعتماد مبتنی بر شناخت و مبتنی بر احساس شناخت عبارت است از مطالعه چگونگی تفسیر مغز از اطلاعاتی که به وسیله حواس گوناگون انسان جمع آوری میشود. انسان برای معرفی جهان پیرامون خویش به مغز خود باید حقیقت آن را کشف و احساس کند و از طریق سیستم های عصبی آن را به مغز منتقل میسازد، روشی که به طور سنتی به آن احساس میگویند. شناخت عبارتند از روش انتخاب، سازماندهی و تفسیر احساسات و اطلاعات جمع آوری شده از محیط که از طریق سیستم اعصاب به مغز منتقل میشود.
احساس و شناخت در تجربه هروز انسان به و طور مرتب به صورت یک پدیده آمیخته با هم عمل میکنند. شناخت تنها از طریق حواس ایجاد نمی شودبلکه تجربه های استثنایی و انتظارات منحصر به فرد نیز موجب ایجاد شناخت در انسان میشود. امکان عدم شناخت نیز وجود دارد و ممکن است در هر نقطه ای در فاصله کشف و حس پدیده ها و تفسیر شناختی آن در مغز اتفاق میافتد.افراد در روابط اعتمادی خود احساس ایجاد میکنند و توجه و علاقه حقیقی در جهت منافع شخص مقابلشان ابراز میکنند، و باور دارند که این احساسات دو جانبه میباشد.
در نهایت احساسات پیوند افراد است که پایه و اساس را برای اعتماد ایجاد میکند. اعتماد بین فردی میتواند بر نتایج ابعاد روانی – اجتماعی مثل سطح تعارض بین فردی در روابط میان وظیفه ای اثر گذارد. اعتماد شامل دو بعد شناختی و احساسی میباشد. اعتماد مبتنی بر شناخت از یک پایه منطقی برای اعتماد به شخص دیگر منتج میگردد.
شاخص های اعتماد مبتنی بر شناخت به صورت زیر بیان میگردد: بیشتر افراد به هم اطمینان و ارادت دارند، شغل فرد مقابل، به رفتار حرفه ای و تخصص نزدیک است. اعضا به صلاحیت و آمادگی فرد مقابل تردید دارند، افراد میتوانند در فعالیتهای جاری به هم اطمینان کنند، کارهای مرتبطی که اعضا انجام میدهند، باعث قابل اعتماد تر شدنشان میشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.