مبانی نظریات اقتصادی در تجارت بین الملل
موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
شماره فایل : 718 mg
تئوری هکشر- اوهلین یكی از نظریات مطرح در حوزه تجارت بین الملل نظریه هكشر- اوهلین است. این نظریه بیان می كند هر كشور كالایی را صادر می كند كه در تولید آن نیاز به عامل به نسبت فراوان و ارزان دارد و در مقابل كالایی را وارد می كند كه در تولید آن نیاز به استفاده از عامل نسبتاً كمیاب و گران دارد.
مصداق این نظریه در مورد الگوی تجارت خارجی چین به این صورت است كه وفور نسبی نیروی كار و پایین بودن سطح دستمزدها در چین نسبت به طرفهای تجاریش، باعث كاربر شدن تولید و به تبع آن ایجاد مزیت نسبی در صدور كالاهای كاربر برای چین در عرصه تجارت بین الملل شده است.
این نظریه كه از جذابیت شهودی بالایی برخوردار بود برای اولین بار در سال 1953 با استفاده از جدول داده-ستانده سال 1947 آمریكا توسط لئونتیف مورد آزمون قرار گرفت. از آنجا كه آمریكا نسبت به سایر كشورهای جهان كشوری با وفور نسبی سرمایه محسوب می شد، لئونتیف انتظار داشت كه صادرات آمریكا كالاهای سرمایه بر و واردات آن كالاهای كاربر باشد.
در انجام این آزمون لئونتیف با استفاده از جدول داده- ستانده ایستا تلاش نمود محتوای سرمایه بری و كاربری كالاهای تجاری را در یك مجموعه كالاهای صادراتی و كالاهای جانشین واردات (واردات رقابتی) هر یك به ارزش یك میلیون دلار مورد سنجش قرار دهد.
نتایج آزمون لئونتیف نشان داد كه واردات رقابتی نسبت به كالاهای صادراتی این كشور 30% بیشتر سرمایه بر است. این نتیجه گیری با آنچه الگوی هكشر- اوهلین پیش بینی می كرد مغایر بود.این مغایرت به معمای لئونتیف معروف شد
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.