موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 720 mg
اگرچه فرهنگ در تئوری های كلاسیك مدیریت به طور مستقل كمتر مورد توجه قرار گرفته است لیكن توجه به برخی ارزش های حاكم بر افراد و محل كار واقعیتی بوده است كه از نگاه اندیشمندان پنهان نمانده است.
به طور مشخص نظریه نهضت روابط انسانی، مطالعات هاثورن و اندیشمندان رفتارگرا مقوله فرهنگ و ارزش های حاكم بر روابط كار در سازمان را پررنگتر مطرح ساخته و به تدریج مقوله ای به نام فرهنگ سازمانی به یكی از مباحث مهم و شایان اهمیت در علم مدیریت، به خصوص مباحث رفتار سازمانی، مبدل گردید. امروز كمتر منبع رفتاری در علم مدیریت قابل مشاهده است كه یك یا چند فصل از مطالب خود را به مقوله فرهنگ سازمانی اختصاص نداده باشد (هدایتی، 1381، 2).
استناد دادن «فرهنگ» به سازمان اخیراً پدیده نسبتاً جدیدی محسوب می شود. واژه «فرهنگ سازمانی» ابتدا در ادبیات زبان انگلیسی و در دهه 1960 به عنوان مترادف كلمه "جوّ" مطرح شد. عنوان فرهنگ شركتی در دهه 1970 مطرح شد و پس از انتشار كتابی كه توسط تریس دل و آلن كندی با همین عنوان در ایالات متحده آمریكا در سال 1982 به چاپ رسید، معروفیت یافت.
این كتاب با انتشار موفق جلد دیگری كه توسط تیم دانشگاهی مكنزی و هاروارد با عنوان «در جستجوی تعالی» توسط توماس پیترز و رابرت واترمن در همان سال منتشر شد، باب مناظره و گفتگو را گشود. از آن زمان به بعد ادبیات این عنوان گسترش یافت (اعرابی و همكاران، 1382، 262).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.