موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
شماره فایل : 71 mg
ترکيب سهامداري يا ساختار مالکیت، یکی از موضوعات مهم حاکمیت شرکتی است که میتواند در کارایی هر شرکتی تأثیر قابل توجهی داشته باشد. زیرا انگیزه مدیران را تحت تأثیر قرار میدهد. تعاریف متعدد و واژههاي مختلفي مانند ترکيب سهامداري و ساختار مالکيتي براي اين مفهوم به کار رفته است.
"واژه مالکیت در فرهنگ معین (1384) به معنی؛ حقی است که انسان نسبت به شیئی دارد و میتواند هرگونه تصرفی در آن بنماید بجز آنچه که مورداستثناي قانون است. ساختار مالکیت يا ترکيب سهامداري به معني نحوه توزیع سهام و حقوق مالکيت به لحاظ حق رأی و سرمایه به علاوه ماهیت و موجودیت مالکان سهام است". [15].
یکی از موضوعات مطرح در خصوص ترکیب مالکیت تئوری نمایندگی در شرکتهاست. این تئوری در وهله اول به تضاد منافع میان مدیران و مالکان میپردازد، اما انواع تضاد منافع را میتوان از گروههای حاضر در ترکیب مالکیت یک شرکت انتظار داشت. به عنوان مثال؛ تضاد منافع میان سهامداران و طلبکاران، سهامداران حقیقی و حقوقی، سهامداران درونی و بیرونی و غیره. [15].
طبق تعریف جنسن و مکلینگ رابطه نمایندگی قراردادی است که بر اساس آن صاحب کار یا مالک، نماینده یا عامل را از جانب خود منصوب و اختیار تصمیمگیری را به او تفویض میکند. اما مشکل زمانی آغاز میشود که منافع مدیر در جهت منافع سهامداران قرار نگیرد. و یا منافع و اهداف سهامداران بزرگ با منافع و انتظارات سهامداران خرد منطبق نباشد و منجر به مسائل نمایندگی شود. [15].
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.