مسئله یعنی تفاوت بین وضع موجود و مطلوب. به عبارت دیگر، مسئله یعنی فاصله بین جایی که هستیم و جایی که می خواهیم باشیم. مسئله وقتی حل می شود که توانسته باشیم وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب تبدیل کرده باشیم.
امروزه بیشترین مشکلی که در سازمان ها وجود دارد بهره وری پایین سازمان می باشد و تمامی راهکارها و پژوهش هایی که می تواند عملکرد نیروی انسانی را در سازمان ها بهبود ببخشد از اهمیت بسیاری برخوردار است و حل این مشکلات می تواند مسائل زیادی را از سازمان حل کند. ارگونومی به عنوان علمی که مدت زیادی از ابداع آن طی نمی شود می تواند کمک شایانی در بهبود عملکرد نیروی انسانی داشته باشد و از مسائل فراوانی مانند فرسودگی شغلی جلوگیری کند.
امروزه بصورت گسترده این موضوع مورد قبول واقع شده كه بعلت تغییر تحولات سریع در جامعه مدرن ، برنامه آموزش مدارس نیز باید طوری طراحی شوند كه با مهارت های زندگی آنها مرتبط باشند . در مفهوم كلی تحصیلات فیزیكی بایستی به طور دیگری كه بتواند در زندگی كه بر پایه تكنولوژی نهاده شده ایجاب شود. به راستی كه در این روزها تمایل به استفاده از تحصیلات فیزیكی نسبت به گذشته بیشتر و بیشتر می شود كه هر دو مبحث تئوری و عملی موضوعات آموزش سلامت را احاطه می كند.
بنابراین ارگونومیك نه تنها بایستی با فعالیت های فیزیكی و ورزش سركار داشته باشد بلكه بایستی عملكرد های فیزیكی و مهارت های زندگی ارگونومیك می بایستی برای زندگی مدرن كه بر پایه تكنولوژی بنا نهاده شده راه حلی پیدا كند (كارزار جدی ، 94: 1373) مسئله دیگری که در سازمان ها وجود دارد عاملی به عنوان تحلیل رفتگی شغلی می باشد که در نتیجه استرس، فشار روانی و فرسودگی شغلی بوجود می آید.
پژوهش های فراوانی انجام شده است که در آنها سعی شده است با استفاده از بهبود جو سازمان و عملکردهای مدیریتی فرسودگی وتحلیل رفتگی شغلی کاهش پیدا کند ولی کمتر پژوهشی تاکنون انجام شده است که راهکار فیزیکی برای این مورد پیشنهاد دهد که بتواند بر تحلیل رفتگی شغلی مؤثر باشد. با این بحث می توان به این نکته دست پیدا کرد که یك شغل رضایت آمیز وسازگاری شغلی طی زمان ممكن است منبع نارضایتی وعدم سازگاری شده وهمین امر سبب شود كه فرد از روال طبیعی وعادی خود خارج گردیده ودستخوش فرسودگی شود. بی تردید بسیاری ازمشاغل فشارزا می باشند اما كاركنان سازمانها می دانند كه چگونه بااین نوع فشارها كنار آمده واز آسیبهای آن مصون بمانند .
اما بعضی ازافراد ، بنا به تحمل ناپذیر بودن استرس و عوامل فشارزا ویا قدرت و توانایی مقابله ضعیف ، دایماً احساس تنش می كنند احساس دایمی فشار اثرات آسیب زای چندی را برجای میگذارد كه از آن به نامفرسودگی و تحلیل رفتگی شغلی یاد می كنند (صمدی ، 23: 1385) ارگونومی یا همان مهندسی فاكتورهای انسانی ، علمی تركیبی است كه سعی دارد ابزارها، دستگاه ها، محیط كار و مشاغل را با توجه به توانایی هایی جسمی – فكری و محدودیت ها و علائق انسانها، طراحی نماید.
این علم با هدف افزایش بهره وری، با عنایت بر سلامتی، ایمنی و رفاه انسان در محیط، شكل گرفته است. همچنین این علم در تلاش است بجای متناسب سازی انسان با محیط، محیط را با انسان متناسب سازد. در این راستا، سازمان بین المللی كار ، واژة ارگونومی را به معنای متناسب كردن كار و شغل برای انسان تعریف كرده است (شرعی ، 347: 1385) مسئله دیگری که در سازمان های مختلف وجود دارد نگرش حرفه ای در بین کارکنان سازمان و در پژوهش موجود دبیران در سازمان آموزش و پرورش می باشد.
بدون شک نگرش حرفه ای به هر مشکل و مسئله ای می تواند به بهبود عملکرد آن سازمان بیانجامد اما مسئله ای که در این پژوهش مورد اهمیت است عواملی می باشد که بر نگرش حرفه ای مؤثر است و این عوامل تاکنون به درستی شناخته نشده است.