قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 61 صفحه
کد فایل: mb 409
افراد از راهبردهای مختلفی برای تصمیمگیری استفاده میکنند.برخی تصمیمات به واسطه ارزیابی نظامدار گزینههای مختلف اتخاذ می شود. در حالی که در اتخاذ برخی تصمیمات تجزیه و تحلیل رسمی، کمتر دخالت دارند (رینالد ،کروزیر و اسونسون1997). در اينباره محققان سبكهاي تصميمگيري متفاوتي را ارائه نموده اند.
يكي از اين محققان، اسكات و بروس (1995) هستند كه پنج سبك تصميمگيري مديران را كه شامل تصميمگيري عقلايي، شهودي، اجتنابي، آني و وابستگي است، را مطرح نموده اند و معتقدند این پنج سبک تحت تاثیر ویژگی های درونی و شخصیتی افراد است كه به عنوان الگو در اين پژوهش مورد بررسي قرار مي گيرد. سبك تصميمگيري عقلاني: در این سبک تصمیمگیری فرد از همه راه حل ها مطلع است و مي داند كه هر تصميمي به چه نتيجه اي مي انجامد و مي تواند نتايج حاصل از تصميمگيري را بر حسب اولويت (بيشترين نفع) مرتب و سازماندهي كند (ابرلین،2005).
تا با استفاده از يك استراتژي بهينه سازي حصول به اهداف را به حداكثر رساند (هی و میسکل ، 2008). بنابراين افراد در اين سبك تمامي راه حل هاي ممكن را تعيين و ارزشيابي نموده و با تعيين عواقب هر يك از اين راه حل ها بهترين راه حل را انتخاب مي كنند. سبك تصميمگيري شهودي: رابینز (2009) معتقد است که این سبک، فرايندي ناخودآگاه تصميمگيري است كه در سايه تجربه هاي استنتاج شده به دست مي آيد. و مبنتی بر احساسات و يادگيري ضمني افراد است و الزاماً سواي تجزيه و تحليل معقول عمل نمي كند، بلكه اين دو مكمل يكديگراند.
پس در اين شيوه تصميمگيرنده از يك رويه نظامند استفاده نمي كند و در هنگام اتخاذ تصميم از تجربه و آگاهي هاي ضمني خود سود مي جويد. سبك تصميمگيري وابستگي: پارکر و همکاران او (2007) معتقدند که این سبک بيانگر عدم استقلال فكري و عملي تصميمگيرنده و تكيه بر حمايت ها و راهنمايي هاي ديگران در هنگام اتخاذ تصميم است (هادی مقدم زاده و طهرانی، 1387). و آگاهي هاي ديگران در هنگام اين نوع تصميمگيري نقش اساسي دارد (اسکات و بروس، 1995).بنابراين در اين شيوه تصميمگيرنده متکی به عقاید دیگران بوده و نقش منفعلي دارد.
ادامه دارد ...