قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
کد فایل: mb 473
به طور كلي مراحل رشد تعارضات زناشويي شامل چهار مرحله مي باشد. 1 – در اين مرحله حد پاييني از تعارض وجود دارد. تعارضات عموماً بيشتر از شش ماه طول نمي كشد و رنجش يا تنش مهمي را ايجاد نمي كند. اكثر اين زوجها به رويكرد هاي آموزشي روانشناختي پاسخ مي دهند. آنها قادرند بدون نشان دان خشم زياد، اطلاعات را براي ايجاد تغيير بگيرند .
2 – زوجها در مرحله دوم معمولاً تعارضات مزمني را بيش از شش ماه تجربه مي كنند. با اين وجود سرزنش كردن و مثلث سازي افزايش مي يابد. زن و شوهر به گذراندن زمان با يكديگر ادامه مي دهند، اما رنجش آنها آشكار است. به عنوان يك واكنش نسبت به اين گونه تنش ها، ممكن است الگوهايي از خواهش، كناره گيري، تذكر دهنده، تعلل كننده كودك را نشان دهند.
در اين مرحله درمان متمركز بر كاهش اضطراب و تنش و همچنين ايجاد تمركز خود و سرزنش همسر مي باشد. (هي لي، 1972.ترجمه،ثنایی،1378). 3 – در اين مرحله زن و شوهر تعارضات شديد را از خود نشان مي دهند كه حدود شش ماه يا دوره هايي از اضطراب و فشار شديد همراه است. سرزنش قطبي سازي و تنازع قدرت ديده مي شود.
خشم و كنترل موضوعات مقدماتي هستند و ممكن است به طور موقت با افزايش مثلث سازي در جهت ديگري قرار گيرد. اين تلاشها برايكاهش تعارضات وقتي است كه تعارضات تا حد زيادي استرس زا باشد. در اين مرحله ارتباط بسته و اعتماد متمركز است.
اين امر مستلزم اين است كه بحث هاي مخرب كنار گذاشته شود تا زن و شوهر سرزنش را كاهش دهند و بتوانند درجاتي از مهارتهاي حل مساله را در روابط خود استفاده كنند. (هي لي، 1972.ترجمه،ثنایی،1378).
ادامه دارد ...