قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 494 را دانلود کنید.
توجه به بعد معنوی انسان در عصر جدید به گونه ای است كه دانشمندان و به ویژه كارشناسان سازمان جهانی بهداشت انسان را موجودی زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف می كنند در راستای این جهت گیری معنوی و به موازات بررسی رابطه ی بین دین و معنویت و دیگر مولفه های روان شناختی گروهی از پژوهشگران درصدد تعریف مفاهیم جدیدی در ارتباط با دین و معنویت بودندبه موازات این جریان، گاردنر (1999) مفهوم هوش معنوی را در ابعاد مختلف مورد نقد و بررسی قرار داد و پذیرش این مفهوم تركیبی معنویت و هوش را به حالت چالش كشید. هوش معنوی موضوع جالب و جدیدی است كه مطالب نظری و نیز یافته های پژوهشی و تجربی در مورد آن بسیار اندك است. (سهرابی 1385).
تعریف هوش هوش به عنوان یك توانایی شناختی در اوایل قرن بیستم توسط آلفرد بینه مطرح شد. او همچنین آزمونی را برای اندازه گیری میزان بهره ی هوشی افراد ابداع كرد. بعد ها لویس ترمن و دیوید و كسلر آزمون های جدیدی را ساختند. در دو دهه اخیر مفهوم هوش به حوزه های دیگری مانند هوش هیجانی، هوش طبیعی، هوش وجودی و هوش معنوی گسترش یافته است.
علاوه بر این هوش به عنوان یك توانایی كلی محسوب نمی گردد. بلكه به عنوان مجموعه ای از ظرفیت های گوناگون در نظر گرفته می شود. هوش داری تعاریف گوناگون می باشد. در یك تعریف نسبتا جامع، هوش را می توان ظرفیت یادگیری دانش كسب شده و توانایی سازش یافتگی با محیط دانست. (سهرابی،1385).
ادامه دارد ...