موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
شماره فایل 619
تاکنون متخصصان عرصه مصورسازی در این زمینه تلاشهای زیادی کردهاند که به برخی از این فعالیتهای اشاره میکنیم. اشنایدرمن ( 1998) انواع مصورسازی را در هفت مقوله طبقهبندی میکند، شامل دادههای یک بُعدی ، دو بُعدی ، سه بُعدی ، چند بُعدی ، زمانی ، سلسله مراتبی و شبکه¬ای. چن نیز فرایند مصـورسـازی را در دو جنبه پایه معرفـی میکند : مدلسازی ساختاری و نمایش گرافیکی (چن، 1999، ص 27).
در اینجا لازم به توضیح جنبه نمایش گرافیکی اطلاعات است که به مبحث مورد نظر ما در این تحقیق مرتبط میباشد. نمایش گرافیکی اطلاعات عبارت است از محاسبه و انتقال علایم به اشکال هندسی به صورتی قابل درک و مشاهده توسط انسان، به منظور فهم و کشف روابط پنهان موجود بین عناصر مختلف دادهها است و در جایی دیگر آن را این گونه تعریف کرده اند، نمایش گرافیکی اطلاعات عبارت است از تبدیل اطلاعات به یک قالب تصویری قابل مشاهده که برای کاربران قابل فهم باشد. اصولاً تصاویر راهی متفاوت را بـرای درک اطلاعات در اختیـار کـاربـران قرار میدهند، البته خودت اطلاعات درون داد شده را نمیتوان یک حقیقت متفاوت دانست، بلکه این فرایند ادراک است که متفاوت میباشد.
نمایش گرافیکی اطلاعات به عنوان یک شیوه علمی و زیر شاخهای از مبحث"تعامل انسان و رایانه " است. بعد از این توضیحات دوباره به طبقهبندیهای موجود در مصورسازی میپردازیم. کارد ، مک کینلی و اشنایدرمن (1999) مصورسازی داده یا گرافیک داده را شامل مصورسازی علمی و مصورسازی اطلاعات میدانند که حوزه پژوهشی مرتبط با مصورسازی دادهها مصورسازی علمی نامیده میشود که اصولاً ارائه دیداری موضوعها در جهان واقعی را به عهده دارد (پوتز ، 2005) و مصورسازی اطلاعات به طوری کلی به ملاحظاتی برای پوشش استفاده از رایانهها جهت ایجاد تعامل اطلاق میشود (باکلی ، 1997) که کـاربـران را قـادر میسازد تا حجم عظیمی از اطلاعات را تفسیر کنند (دمین ، 1996).
در واقع، مصورسازی اطلاعات یکی از حوزههای علوم رایانه است که با نوآوری در ارائهی مقادیر زیاد اطلاعات ارتباط دارد (والتر ، استوارت و بوریسیوک ، 2004). به تعبیر دیگر، استفاده از پشتیبانی رایانه¬ای، تعامل و نمایش دیداری دادههای انتزاعی، به منظور تقویت قدرت ادراک آدمی است (هتزلر و ترنر ، 2004). بنابراین، انجام این فرآیند مستلزم همکاری بین رشته¬ای، در میان حوزههای مطالعاتی مربوط به هنر، طراحی، علم و فناوری است (آگاتر و برمودز ، 2005).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.