موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 60 صفحه
شماره فایل : 35 mg
در اقتصادهاي پيشرفته با درك اهميت پسانداز به منزله نقطه آغاز و زيربناي توسعه اقتصادي به اين عامل مهم اقتصادي توجه و عنايت زيادي شده است. بسياري از تحليلگران اقتصادي، انقلاب صنعتي و پيشرفت سريع اقتصادي در كشورهاي توسعهيافته را نتيجه افزايش سريع حجم پسانداز ميدانند.
پسانداز را آنچه كه از درآمد حاضر مصرف نميشود ميدانند در واقع از محل درآمد افراد حاصل ميشود. (نوروش، 1389، ص32) در كشورهاي در حال توسعه پسانداز حايلي بين يك جريان درآمد نامطمئن و غيرقابل پيشبيني و يك سطح مصرف نزديك به حداقل معيشت ثابت بويژه در كشورهاي با اقتصاد كشاورزي و يا متكي بر مواد اوليه ميباشد. پسانداز كمتر بمعني مصرف بيشتر امروز و سرمايهگذاري كمتر و در نتيجه مصرف كمتر آينده است. پسانداز بخش خانوار يا پسانداز فردي داراي اهميت ويژهاي هم براي كشورهاي در حال توسعه و هم براي كشورهاي توسعهيافته ميباشد.
پسانداز اين بخش معمولاً حدود 60 تا 70 درصد پسانداز داخلي را به خود اختصاص ميدهد. (کاتلر ، و همكاران به نقل از علي پارسائيان، 1389، ص115) بدون توجه به روند تاريخي مباحث سرمايهگذاري و با تكيه بر اقتصاد دوبخشي كينز، تعادل در اقتصاد زماني بوجود ميآيد كه مقدار سرمايهگذاري با پسانداز برابر باشد.
پس در هر جامعهاي پسانداز بيشتر منجر به سرمايهگذاري بيشتر ميشود. پسانداز در هر جامعه از كسر ميزان مصرف از درآمد بدست ميآيد بنابراين هر چقدر درآمد بيشتر باشد پسانداز بيشتر شده در نهايت به سرمايهگذاري بيشتر مي انجامد. (ابراهيمي زادگان، 1388، ص67)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.