موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 26 صفحه
شماره فایل : 57 mg
برای شناخت هر پدیده ای لازم است تا ابتدا تعریف مشخصی از آن پدیده و عوامل و متغیرهای مرتبط با آن ارائه كرد. برای بانكداری الكترونیك تعاریف گوناگونی ارائه شده كه از آن جمله میتوان به تعاریف زیر اشاره كرد. فراهم آوردن امكان دسترسی مشتریان به خدمات بانكی با واسطههای ایمن و بدون حضور فیزیكی؛ • استفاده مشتریان از اینترنت برای سازماندهی، آزمایش و یا انجام تغییرات در حسابهای بانكی خود و یا سرمایهگذاری و بانكها برای ارائه عملیات و سرویسهای بانكی؛(میلر و همکاران، 2008) •
ارایه مستقیم خدمات و عملیات بانكی جدید به مشتریان از طریق كانالهای ارتباطی متقابل الكترونیك؛ بانكداری الكترونیك شامل سیستمهایی است كه مشتریان را قادر میسازد تا در سه سطح اطلاعرسانی، ارتباط و تراكنش از خدمات و سرویسهای بانكی استفاده كنند(بویه و همکاران، 2009). الف- اطلاع رسانی: این سطح ابتدایی ترین سطح بانکداری اینترنتی است. بانک، اطلاعات مربوط به خدمات و عملیات بانکی خود را از طریق شبکههای عمومی یا خصوصی معرفی می كند.
ب– ارتباطات: این سطح از بانکداری اینترنتی امکان انجام مبادلات بین سیستم بانکی و مشتری را فراهم میآورد. ریسک این سطح در بانکداری الکترونیک بیشتر از شیوه سنتی است. برای جلوگیری از هرگونه تلاش غیر مجاز برای دسترسی به شبکه اینترنتی بانک و سیستم های رایانهای به کنترلهای مناسبی نیاز است. ج– تراکنش: این سیستم متناسب با نوع اطلاعات و ارتباطات خود، از بالاترین سطح ریسک برخوردار است و باید سیستم امنیتی قوی بر آن حاکم باشد. در این سطح مشتری در یك ارتباط متقابل قادر است تا عملیاتی چون پرداخت صورتحساب، صدور چك، انتقال وجه و افتتاح حساب را انجام دهد.
د-كانالهای بانكداری الكترونیك: برای ارائه خدمات بانكداری الكترونیك كانالهای متعددی وجود دارد كه برخی از آنان عبارتند از: رایانه های شخصی، كمك پردازنده های شخصی، كیوسك، شبكههای مدیریت یافته، تلفن ثابت و همراه، و ماشینهای خودپرداز؛ در روش شبكههای مدیریت یافته، بانك برای ارتباط با مشتریان خود از شبكههایی كه قبلاً ایجاد شده استفاده میكند. در روش اینترنت با رایانههای شخصی، بانك با ایجاد یك پایگاه اینترنتی و معرفی آن به مشتریان، با آنها ارتباط متقابل برقرار كرده و ارائه خدمت میكند(مالسورت و همکاران، 2002).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.