موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 39 صفحه
شماره فایل : 84 mg
از آنجا که شناخت و دستیابی به شاخصهای ارزیابی عملکرد سازمان همواره مورد علاقه و توجه مدیران، مشاوران و صاحبنظران مدیریت بوده است تاکنون شاخصهای گوناگونی در ادبیات مطرح شدهاند. در ادامه شاخصهای سلامت سازمانی در قالب مدلی سیستماتیک ارائه میشود. کاپلان (1993) و کاراواتا (1997) به مدلی دست یافتند که در آن شاخصهای سلامت سازمانی را ارائه دادند.
این مدل میتواند به دستهبندی شاخصهایی که توسط صاحبنظران مطرح شده است، کمک کند. پیروی از رویکرد سیستماتیک، احتمال پوشش جامعتر شاخصهای سلامت سازمانی در مدل مزبور را بالا میبرد. با چنین رویکردی، شاخصهای سلامت سازمان را میتوان به سه رویکرد دستهبندی کرد: رویکرد شاخصهای ورودی رویکرد شاخصهای فرآیندی رویکرد شاخصهای خروجی رویکرد شاخصهای ورودی در این نگرش فرض بر این است که چنانچه ورودیهای سازمان از سلامت برخوردار باشند و سازمان توانایی جذب ورودیهای سالمی را داشته باشد، میتوان از سلامت عملکرد آن اطمینان حاصل کرد.
شاخصهایی را که تحت این نگرش میتوان دستهبندی کرد عبارتند از: 1- قابلیت جذب نیروی انسانی نخبه و شایسته 2- قابلیت جذب منابع مالی 3- رضایت تامین کنندگان 4- شبکه اطلاعاتی کارآمد رویکرد شاخصهای فرآیندی شاخصهایی را که تحت این نگرش میتوان دستهبندی کرد عبارتند از: 1- نگرش بلند مدت در سازمان 2- انسجام و یکپارچگی 3- تخصیص بهینه منابع 4- ظرفیت فراگیری 5- نوآوری 6- سطح فنآوری 7- فرهنگ سازمانی رویکرد شاخصهای خروجی 1- سود یا ارزش افزوده 2- رضایت و وفاداری مشتریان (ارباب رجوع) 3- تغییرات سریع مدیریتی 4- نیروی انسانی توسعه یافته یا جانشین پروری 5- کیفیت محصول (خدمات) 6
- رضایت جامعه ارزیابی سلامت سازمانی هر موجود انسانی، یا سیستم انسانی مانند یک سازمان دارای سه وضعیت مختلف در یک محیط است. در یک انتها پریشانییا ناخوشی، در میانه وضعیت عادی و در انتهای دیگر سلامت قرار دارد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.