موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
شماره فایل : 101 mg
الف- انواع کارت ها کارت های اعتباری و بدهی: درحال حاضر بیش از 2/8 میلیون کارت ازسوی بانکهای تجاری صادر شده است. کارت های غیر بانکی: برخی موسسات غیربانکی اقدام به انتشار کارت های خرید مانند ثمین و سایپا کارت نمودهاند.
ب- شبکه شتاب این یک شبکه Online ملی است و خدمات مربوط به کارت های بدهی را انجام میدهد و کارت های بدهی داخلی را بین بانک ها تسویه مینماید. ج- سیستم تسویه بین بانکی مبادلات ارزی این سیستم با استفاده از سوئیفت روی خط بین شعبه مرکزی بانکهای تجاری عمل میکند و بانک مرکزی نقش تسویه کننده را بر عهده دارد. د- شبکه سوئیچ عملیات خرد بانکی و بین بانکی این سیستم ازطریق ATM درحال حاضربین شعب مرکزی دو بانک تجاری به صورت آزمایشی در حال اجرا است.
و- شبکه مرکزی سوئیفت(SWIFT). سوئیفت یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که درماه می 1973میلادی توسط 239 بانک ازپانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راه اندازی شد و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی و یا از طریق تلکس درسطح بین الملل با یک روش استاندارد شده جهانی بود.
ایران ازسال 1371 به عضویت سوئیفت درآمد و درسال 1372 به این شبکه متصل گردید. بانک مرکزی و سایر بانکهای ایران از این شبکه استفاده میکنند و شتاب را به عنوان بخشی ازآن اجرا میکند. از دیگر اجزاء بانکداری الکترونیک ایران می توان به همراه بانک، دستگاههای خودپرداز، شعب مکانیزه، PinPad، Pos، کارتهای هوشمند، تلفن بانک و فاکس بانک و غیره اشاره نمود. (ماهنامه تدبیر، 1383)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.