موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 52 صفحه
شماره فایل : 182 mg
نظریه های مختلف علمی كه برگرفته از مطالعه های میدانی در سازمان ها و واحدهای دولتی و خصوصی است، گویای اهمیت رفتار شهروندی به عنوان یك عامل اثرگذار دربهبود عملكرد فردی و سازمانی است. به زعم مطالعه های انجام شده رفتار شهروندی سازمانی بهره وری مدیریتی و سازمانی را از طریق تقویت روحیه كار تیمی ، انسجام وهمبستگی در سازمان، افزایش ثبات عملكرد سازمانی، افزایش انطباق سازمان با تغییرات محیطی و درنهایت توسعه كیفیت خدمات، افزایش می دهد .(پدسکف،1997)
سازمان ها ، بدون تمایل داوطلبانه افراد به همكاری، قادر به توسعه اثربخش ی خرد جمعی خود نیستند . تفاوت همكاری داوطلبانه و اجباری از اهمیت فراوان برخوردار است. در حالت اجباری شخص وظایف خود را در راستای مقررات و قوانین و استانداردهای قابل قبول یك سازمان و فقط در حد رعایت الزامات انجام می دهد. ولی در همكاری داوطلبانه موضوع بیش از وظیفه مطرح است و افراد كوششها، انرژی و بصیرت خود را برای شكوفایی توانای های خود به نفع سازمان ابراز می كنند. اغلب، در این حالت افراد از منافع شخصی خود می گذرند ومسئولیت پذیری در راستای منافع دیگران را در اولویت قرار می دهند. علاوه بر ضرورت این رفتار در دنیای متحول كنونی، همكاری داوطلبانه یك عامل كلیدی در اجرای مؤثر تصمیم های راهبردی است.
اجرای هدف های تصمیم راهبردی، مستلزم خلاقیت و اقدام همزمان افراد و هر دو مستلزم روحیه همكاری داوطلبانه است؛ بنابراین یكی از چالش های اساسی مدیریت راهبردی نحوه جلب این همكاری است.
همانطور كه ملاحظه می شود ، سازمان ها به ویژه سازمان های كشورهای جهان سوم كه نیازمند جهشی عمده در افزایش كارآمدی هستند ، باید زمینه ر ا به گونه ای فراهم سازند كه كاركنان و مدیران شان با آسودگی خاطر تمامی تجربه ها، توانایی ها و ظرفیت های خود را در جهت اعتلای اهداف سازمانی به كار گیرند . این امر میسر نخواهد شد، مگر آنكه عوامل مؤثر بر توسعه رفتارهای شهروندی سازمانی شناسایی و بسترهای لازم برای پیاده سازی اینگونه رفتارها فراهم شود.(منوریان،1387)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.