موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
شماره فایل : 231 mg
در مطالعات اولیه ای که در این زمینه انجام شده است، محققان دریافته اند که رفتارهای شهروندی با عملکرد بالا ارتباط دارند. کارام بایا (1989) در اولین مطالعه ای که در این زمینه انجام داد، دریافت که کارکنانی که در واحدهای سازمانی با عملکرد بالا کار میکنند از کارکنانی که در واحدهای با عملکرد پایین کار میکنند بیشتر به رفتارهای شهروندی پرداخته اند. بالاخره کیز (2001) در یک مطالعه دریافت که رفتارهای شهروندی به طور معناداری با اثربخشی سازمانی در یک نمونه 28 تایی از رستورانها مرتبط است.
با توجه به این مطالعات به خوبی اثر رفتار شهروندی بر عملکرد سازمانی مشهود است. به طور مثال مطالعات ارگان (1988) و پودساکوف و مک کنزی (1997) موارد خاصی را برشمرده اند که در آنها رفتارهای شهروندی به طور مثبت عملکرد سازمانی را تحت تأثیر قرار داده اند: 1. رفتار شهروندی ممکن است همکاری یا بهره وری مدیریتی را افزایش دهد. 2. رفتار شهروندی باعث آزادی منابع برای اهداف پربارتری می گردد. 3. رفتار شهروندی نیاز به تخصیص منابع کمیاب را برای تنها وظیفه حفظ و نگهداری کاهش می دهد.
(یعنی برای حفاظت از منابع سازمان و نظارت و کنترل بر اجراء وظایف روزمره و حفظ وضعیت فعلی، نیازی به صرف هزینه و تخصیص منابع کمیاب نداریم چون که رفتارهای شهروندی، سازمان را از صرف این هزینه ها بی نیاز میکند ) 4. رفتار شهروندی احتمالاً هماهنگی فعالیت ها را بین اعضاء تیمی و در میان گروه های کاری تسهیل می نماید.
5. رفتار شهروندی ممکن است سازمانها را قادر سازد تا بوسیله خوشایندتر کردن محیط کاری، کارکنانی با کیفیت بالا را جذب و حفظ نماید. 6. رفتار شهروندی بوسیله کاهش تغییر پذیری در عملکرد واحد کاری، ثبات عملکرد سازمانی را افزایش می دهد. رفتار شهروندی ممکن است توانایی سازمان در تطبیق با تغییر محیطی را افزایش دهد (زارع 1383).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.