موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 355 mg
تعاریف و مفاهیم توانمندسازی: -بلانچارد، كارلوس و راندولف، توانمندسازی را سهیم شدن كاركنان در اطلاعات، تشكیل گروه و طراحی ساختاری سازمانی مناسب می دانند .( بلانچارد و همكارا ن، 1381،ص106) به نظر فوی توانمندسازی عبارت است از توزیع قدرت تصمیم گیری به افرادی كه آن را در سازمان ندارند.(فوی،1997،ص 25) -مشاركت در چهار عنصر سازمانی، اطلاعات، پاداش،قدرت تصمیم گیری و دانش راتوانمندسازی می دانند.(باون و لاولر،1992،ص1935)
-به باور شوول و همكاران، توانمندسازی عبارت است از اعطای اختیارات بیشتر به كاركنان برای اتخاذ تصمیمات لازم بدون آن كه در ابتدا به تأیید مقامات بالاتر سازمان برسد.(شوول،1993،ص213) -مفهوم توانمندسازی در سالهای اخیر مورد توجه همه دست اندركارن امور در تمام سازمانها در حالی قرار گرفته ومحققان همواره توانمندسازی كاركنان را در بخشهای عمومی وخصوصی قرار دادهاند.
در حالی كه به نظر میرسد تواناسازی كاركنان یك استراتژی مهم برای توسعه سازمانهای مختلف، برای تطابق تغییرات محیط خارجی ویكی از مسائل مهم سازمان باشد. تحققیات تجربی در مورد این پدیده انجام شده است. (بیكر ، 2000، ص 3) - منظور از توانمندسازی کارکنان این است که افراد قادر باشند همه تواناییها و دانشهای خود را توسعه دهند و از آنها در جهت کسب اهداف فردی و سازمانی استفاده کنند.
طراحی مناسب سازمان و مشاغل، شیوههایی که مسوولیتپذیری کارکنان را بصورت فردی و گروهی افزایش دهد، بکارگماری مناسب افراد، تدارک پیشرفتهای فردی و گروهی به گونهای که پیشرفت افراد را ممکن سازد، روشهای آموزش و پرورشی که هم شایستگی و هم اعتماد به نفس را در کارکنان افزایش دهد، باعث خواهند شد که افراد سازمان تبدیل به انسانهای توانمندی شده که در خدمت اهداف قرار گیرند. (سیدجوادین، 1381، ص 33)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.