موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 44 صفحه
شماره فایل : 474 mg
رهبری موضوعی است كه از دیرباز نظر محققان و عامه مردم را به خود جلب كرده است. اما پژوهش های علمی درباره رهبری صرفاً از قرن بیستم آغاز گردیده و محور اصلی بیشتر تحقیقات، عوامل تعیین كننده اثربخشی رهبری بوده است (یوكل ، 1382، 2).
اكثر محققان موضوعاتی نظیر رهبران چگونه افرادی هستند، چه كارهایی انجام میدهند، چگونه در پیروان خود ایجاد انگیزه میكنند، چطور متناسب با موقعیت پیش آمده به سبك های مختلف رفتار دهند، چگونه در پیروان خود ایجاد انگیزه میكنند، چطور متناسب با موقعیت پیش آمده به سبك های مختلف رفتار میكنند و چطور در سازمانهایشان ایجاد تغییر میكنند را، مورد بررسی قرار داده اند (George,2000,1027)، كه پاسخ به این مسائل در طی سالیان متمادی، ادبیات پر حجم رهبری را موجب شده است، بسیاری از این مطالب باعث سردرگمی خوانندگان میشود، برای راه یافتن از میان این جنگل انبوه و تیره و تار معمولاً محققان مطالب مربوط به رهبری را در چهار روش به شرح زیر مطرح میكنند تا بدان وسیله نشان دهند كه چه چیزهایی میتواند فرد را به صورت یك رهبر اثربخش در آورد. نخستین ویژگی آن است كه میتواند شخص را به صورت یك رهبر در سطح جهان در آورد و كارهایی بكند كه افراد غیر رهبر از انجام آن عاجزند (تئوری ویژگی های رهبری).
روش دوم بر این اساس است كه میكوشد تا رهبر را بر حسب رفتارهای رهبری معرفی كنند(تئوری های رفتاری رهبری)، هر دو روش با آغازی نادرست شروع میشوند، زیرا بر پایه و اساسی نادرست قرار میگیرند و موضع رهبری را بیش از حد مورد توجه قرار میدهند. دیدگاه سوم الگوی اقتضایی است كه بدون وسیله میتوان كاستی های تئوری های پیشین رهبری را بر شمرد و در نتیجه تحقیقات گوناگونی را كه درباره رهبری انجام شده است ارائه نمود. به تازگی محققان یك بار دیگر به ویژگی های شخصیتی رهبران، ولی از دیدگاهی كاملاً متفاوت توجه كردهاند.
اینك پژوهشگران درصدد یافتن ویژگی های شخصیتی هستند كه رهبران كاریزماتیك و رهبران تحول آفرین از آنها برخوردارند.رهبرانی كه قادرند به سازمانهای در حال مرگ حیاتی دوباره بخشند. (رابینز، 1381، 218)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.