موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 55 صفحه
شماره فایل : 819 mg
هدف نهایی در هر سازمان که موجب ارضاء نیازهای کارکنان و نیازهای مدیریت می شود از طریق تحقق اهداف سازمانی بدست می آید. بدین معنی که در تمام سازمان ها چه عمومی و چه خصوصی، اگر طرف مدیریت دارای نیات بهره وری از سرمایه و سایر عوامل تولید در سازمان باشد، در مقابل افراد نیز طالب منافعی هستند که در قبال کار انجام داده سازمان، باید بدست آوردند. هرگاه این امر یکسویه شود یعنی یکی از طرفین، نیازهای خود را رفع کند و طرف دیگر ناکام شود معادله منافع طرفین درهم می ریزد.
در این صورت، ادامه حیات سازمان دچار مشکل می شود. در توجه به نیازهای مشترک، معلوم می شود که غایت سازمان ها ترکیبی از نیازهای افراد تشکیل دهنده آن است. زمانی که در تشکیل سازمانی این نیازها رفع شود، فرد در سازمان برای انجام کار راغب می شود و طبعا موجب رضایتمندی شغلی در افراد می شود. ایجاد انگیزه در افراد می تواند با شناخت و پاسخگویی به نیازهای آنها میسر شود. شناخت انگیزه های انسانی دشوار است چرا که انسان ها با توجه به تفاوتهای فردی، انگیزه های خود را به راحتی بروز نمی دهند.
بنابراین نظر مدیریت برای پیش بینی زیربنای سلوک و رفتار افراد دچار مشکل می شود. لذا جهت کاهش مشکل مدیریت، در تشخیص عوامل زیربنایی مدیریت، آراستگی مدیران به علم روانشناسی، بخصوص روانشناسی مدیریت الزامی است. بنابراین تفکر که مدیران در سازمان بتوانند، تواما اهداف سازمان و رضایتمندی شغلی افراد را در نظر بگیرند، از عوامل بسیار با اهمیت و موثر در هدایت یک سازمان میباشد.
مدیران لازم است به سه دلیل به رضایت شغلی افراد و اعضای سازمان اهمیت بدهند : 1- مدارك بسیاری در دست است كه افراد ناراضی سازمان را ترك می كنند و بیشتر استعفا می دهند ؛ 2- ثابت شده است كه كاركنان راضی از سلامت بهتری بر خوردارند و بیشتر عمر می كنند ؛
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.