با توجه به محدود بودن پیشینه داخلی در رابطه با موضوع این پژوهش متغیرهای تحقیق به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت.
ادبیات و مبانی نظری:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
53
پیشینه داخلی
رستهمقدم (1383) پژوهشی تحت عنوان" مطالعه دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان سازمان یادگیرنده از دید مدیران" انجام داده است. که این پژوهش از نوع توصیفی – زمینهیابی بوده و جامعه آماری آن کلیه مدیران گروههای آموزشی و رؤسای دانشکدهها که 44 نفر بوده است، میباشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در کلیه ابعاد سازمان یادگیرنده، بین وضعیت موجود و مطلوب دانشگاه تفاوت معنیداری وجود دارد.
حاجعلی (1388) پژوهشی تحت عنوان "بررسی رابطهی بین مدارس یادگیرنده و اثربخشی سازمانی در دبیرستانهای دولتی دخترانه شهر تهران" انجام داده است. جامعه آماری آن 8187 نفر بوده است که نمونههای آن بر مبنای نمونه گیری طبقهای نسبتی 409 انتخاب شدند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین سازمان یادگیرنده و اثربخشی سازمانی رابطهی مثبت و معناداری وجود دارد. و از بین مؤلفههای سازمان یادگیرنده، نیروی انسانی بیشترین قابلیت را برای سنجش اثربخشی سازمانی داراست.
رنجبر (1388) پژوهشی تحت عنوان "بررسی و تبیین مدیریت دانش و رابطهی آن با اثربخشی سازمانی در اتاق بازرگانی ایران" انجام داده است. جامعه آماری آن 60 نفر بوده است که نمونههای آن بر مبنای نمونهگیری تصادفی 40 نفر انتخاب شدند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بیشترین رابطهی مدیریت دانش مربوط به انتقال دانش و کمترین رابطه مربوط به ثبت و ضبط دانش بوده است. در مجموع اینگونه بدست آمده بود که افزایش اثربخشی سازمانی در حد زیاد در رابطه با مدیریت دانش است.
پیشینه خارجی
جرادات و المعانی (2014) پژوهشی تحت عنوان" تأثیر زیر ساختهای مدیریت دانش بر اثربخشی عملکرد سازمانهای اردن" انجام داده است. نمونههای آن برخی از سازمانهای خصوصی و دولتی انتخاب شدند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که زیر ساختهای مدیریت دانش، تأثیر قوی بر اثربخشی عملکرد سازمانها دارد و سازمانها برای کشف و انتقال دانش به کارگران، جهت بهبود خلاقیت و تمایز از سایر سازمانها، باید معاونت دانش ایجاد کنند.
حسین و همکاران (2014) پژوهشی تحت عنوان" سازمان یادگیرنده و تاًثیر آن بر عملکرد سازمانی و نوآوری سازمانی: چهارچوب پیشنهادی برای مؤسسات دولتی آموزش عالی مالزی" انجام داده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که برای رفع نیازهای همیشه در حال تغییر، سازمانها نیاز به یادگیری در تمام اعضای خود دارند و فرهنگ سازمان یادگیرنده اثرات مثبت مستقیمی بر عملکرد سازمانی و نوآوری سازمانی دارد و بهطور بالقوه به موفقیت سازمان در درازمدت منجر میشود.
منظور (2012) پژوهشی تحت عنوان" تأثیر انگیزه کارکنان بر اثربخشی سازمانی" انجام داده است. این مطالعه بر روی تمرین و رعایت دو اصل مرکزی، توانمندسازی و به رسمیت شناختن کارکنان در افزایش انگیزه کارکنان تمرکز کرده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که توانمندسازی و به رسمیت شناختن کارکنان اثرات مثبتی بر انگیزه کارکنان جهت افزایش کار و در نتیجه اثربخشی و موفقیت سازمان دارد.