قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
کد فایل: mb 468
کتاب درسی از زمان رونق صنعت چاپ، به عنوان ابزار اصلی ارائه محتوای واحدهای درسی در موسسات آموزشی محسوب شده و در طول تاریخ، به عنوان راحت ترین رسانه آموزشی مورد توجه دانشجویان، معلمان و اساتید بوده است. امروزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هم چنین افزایش سرعت رشد دانش، باعث شده که کتاب های درسی به همان شکل سنتی خود نتواند پاسخگوی نیازهای جامعه و یادگیرندگان واقع شده و لزومی بر قالب های جدید احساس شود. کتاب های درسی الکترونیکی به دلیل انعطاف پذیری و زیاد داشتن قابلیت های چند رسانه ای می توانند به عنوان عامل انگیزشی در یادگیری دانش آموزان و دانشجویان به کار روند و با ایجاد رغبت و علاقه، پیشرفت فزاینده دانشجویان را فراهم کنند.
به منظور پذیرش گسترده کتاب درسی الکترونیکی، طراحی آن ها باید با هدف انتقال شیوه ای که دانشجویان بتوانند با کتاب درسی تعامل کنند و یادگیری آن ها افزایش یابد، منطبق شود. اگر چه کاهش هزینه و افزایش قابلیت حمل نیزمطلوب است. خوانندگان کتابها متفاوت اند؛ برخی خوانندگان فعال سعی می کنند هنگام خواندن به یادداشت برداری بپردازند و به جای رمزگشایی ساده کلمات، آن ها را به زبان خود و بر اساس واژگان موجود در گنجینه لغات خود بنویسند. برخی ترجیح می دهند که قسمت های مختلف متن را رنگی (هایلایت) کنند.
بعضی اوقات این رنگی کردن با هدف نشان دادن نکات اصلی متن صورت می گیرد. گاه فرد تمایل دارد که قسمت های رنگی شده در متن توسط خود را تغییر دهد؛ این تغییر،شاید به علت اشتباه در زیاد رنگی نمودن متن و در نتیجه پر رنگ کردن کلیه خط های متن و نادیده گرفتن نکات کلیدی اصلی صورت می گیرد. بنابراین ممکن است فرد بخواهد قسمت رنگی شده را غیرفعال نماید. این فعالیت در مورد متون درسی الکترونیکی می تواند به خوبی نمایان شود (بلاوراند و یانگ، به نقل از رضایی و نثری،1391).
ادامه دارد ...