موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 23 صفحه
شماره فایل :: 196 mg
تاکنون در نوشته های مختلف معیارهای اندازه گیری عملکرد به طرق مختلف طبقه بندی شدند که هر کدام از این طبقه بندیها به تنهای دارای معایب اساسی است؛ لذا در فرایند ارزیابی، مجموعه ای از شاخصها باید مبنای کار قرار گیرد. عمدهترین طبقه بندی موجود عبارت است از: طبقه بندی اول) معیارهای سنجش عملکرد را به دو دسته مدلهای حسابداری و اقتصادی تقسیم بندی میکنند. در مدلهای حسابداری ارزش سهام شرکت از حاصل ضرب سود شرکت در ضریب تبدیل سود به ارزش به دست میآید.
در مدلهای اقتصادی ارزش سهام شرکت بر اساس قدرت کسب سود داراییهای موجود و سرمایه گذاریهای بالقوه و ما به التفاوت نرخ بازده و هزینه سرمایه شرکت تعیین میگردد (انواری رستمی و ختن لو، 1385، 30) در مدل حسابداری، ارزش شرکت تابعی از معیارهای مختلف نظیر سود، سود هر سهم، رشد سود، بازده حقوق صاحبان سهام، ارزش دفتری، سود تقسیمی و عرضه تقاضای سهام است (همان منبع، 30).
طبقه بندی دوم) در یک تقسیم بندی کلی معیارهای عملکرد را میتوان به دو گروه معیارهای مالی و غیر مالی تقسیم کرد. معیارهای غیر مالی شامل معیارهای تولیدی، بازار یابی، اداری و معیارهای اجتماعی است و نسبتهای مالی از جمله روشهایی است که به عنوان معیار مالی پیشنهاد شده است.
برخی از پژوهشگران امور مالی پیشنهاد کردهاند که باید از شاخصهای ترکیبی (مالی و غیر مالی) استفاده شود. زیرا تعیین نوع معیارها، نوع همبستگی بین آنها و نیز تعیین ارزش و وزن هر یک از آنها در مجموع معیارها، کار ساده ای نیست (احمد پور و دیگران، 1385، 4 به نقل از باسیدور و دیگران ، 1877، 14).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.