قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 335 را دانلود کنید.
خانواده كاركردهای عمومی در سطح جهانی دارد و بقای خود را از طریق كاركردهای خود حفظ می كند. روابط جنسی، تولید مثل، پرورش فرزند، اجتماعی شدن، تولید، توزیع كالاها و خدمات، تعیین هویت فرد، دوستی، عشق و محبت از عمده ترین كاركردها و نقشهای خانواده است. در هر یك از جوامع، افزون بر قبول كلیت كاركردها به یك یا چند نقش اهمیت بیشتری داده شده است. مثلا در جوامع كشاورزی تولید نسل و مشاركت اقتصادی مورد توجه اساسی بوده است. در حالیكه در جامعه جدید خانواده كمتر نقش های پیشین خود را حفظ نموده است (آزاد ارمكی،1377) .
در چند دهه پیش هفت كاركرد برای خانواده در نظر گرفته شده:1.تولید كالای اقتصادی و خدماتی 2.تعیین پایگاه اجتماعی برای فرزندان 3.آموزش فرزندان 4.آموزش مذهب به فرزند 5.تولید نسل 6.حمایت 7.عطوفت،محبت و روابط اجتماعی خانواده. خانوادهای که از عهده وظایفی که دارد به خوبی برمیآید، نتایج مثبت و مؤثری از خود بر جای میگذارد.
این نقش خانواده موجب ارتقای سطح افراد و جامعه در زمینههای گوناگونی چون بهداشت، تعلیم و تربیت، اقتصاد، فرهنگ و امثال آن میشود. در کنار وظایف مستمر، وقوع شرایط خاص و گاه بحرانی، برای خانوادهها این امکان را فراهم میکند که با ایفای نقش حساس خود، اعضایش را از آسیب دیدگی بیشتر محافظت کند.
این نقش در بهداشت روانی با عنوان پیشگیریهای ثانوی و ثالث نامیده میشود. انجام وظایف مستمر خانوادهها موجب پیشگیری نوع اول میشود؛ یعنی سلامت جسمی، روانی، تربیتی وسایر موارد را تأمین میکند. مهمترین این حیطه های كاركردی عبارتند از:کارکرد زیستی،کارکرد روانی،کارکرد تربیتی،کارکرد فرهنگی،کارکرد اجتماعی و کارکرد اقتصادی.
ادامه دارد ...