قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 23 صفحه
کد فایل: mb 471
مطالعات رسمي رضايت شغلي تا مطالعات هانورن در اوايل سالهاي 1930 شروع نشده بود. لكن قبل از اين مطالعات، مديران علمي به طور ضمني رضايت شغلي را در ارتباط با خستگي كارگران تشخيص داده بودند. از سالهاي 1930 تاكنون رضايت شغلي به طور وسيعي مورد مطالعه واقع شده است. به طوري كه ادوين لاك تخمين ميزند كه تا سال 1972 حداقل 33350 مقاله در اين خصوص به چاپ رسيده است. به علاوه هر سال بيش از صد مقاله به اين تعداد اضافه ميشود.
چرا رضايت شغلي اينقدر مورد توجه است؟ در اصل رضايت شغلي به آن دليل اهميت پيدا كرد كه طرفداران اوليه رويكرد روابط انساني تئوريسينها و مديران را قانع كردند كه كارگر خوشحال كارگري سودآور است. تلاش كلاسيك براي تعريف رضايت شغلي توسط رابرت هاپاك انجام شده است.
وي رضايت شغلي را به عنوان تركيبي از موارد روانشناختي، فيزيولوژيكي و محيطي تعريف كرد كه باعث ميشود شخص اظهار نمايد كه «من از شغل خود رضايت دارم». عدهاي معتقدند رضايت شغلي به شدت با عوامل رواني ارتباط دارد. به عبارت ديگر اين عده رضايت شغلي را در درجه اول از ديدگاههاي رواني و خصوصيات فردي توجيه مينمايند. فشيرو هانا رضايت شغلي را عامل رواني قلمداد مينمايند و آن را نوعي سازگاري عاطفي با شغل و شرايط اشتغال قلمداد مينمايند.
يعني اگر شغل مورد نظر لذت مطلوب را براي فرد تأمين نمايد، در اين حالت فرد از شغلش راضي و در صورتي كه رضايت و لذت مطلوب را به فرد ندهد در اين حالت فرد از شغلش راضي و در صورتي كه رضايت و لذت مطلوب را به فرد ندهد در اين حالت فرد شروع به مذمت شغل مينمايد و در صدد تغيير آن بر ميآيد. چستر برنارد عقيده دارد كه رضايت شغلي باعث تداوم همكاري فرد و سازمان ميگردد. (دلربایی، 1384، 83)
ادامه دارد ...