موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل 670
در سال های اخیر تلاش هایی برای اندازه گیری هوش معنوی انجام گرفته است وبه نظر می رسد اندازه گیری این سازه روانشناختی ممکن می باشد.آمرام ودایر (2007)، مقیاس هوش معنوی یکپارچه را درفرم بلند با 83 و فرم کوتاه 45 گزینه از مولفه های هوشیاری، فیض الهی، معنا یابی وحقیقت تهیه نمودند . همچنین وضعیت هوش معنوی فرد را می توان بر اساس انعكاس توانایی ها و رفتارهای گوناگون شخصی مثل سیستم اعتقاد معنوی/ دینی فرد مورد توجه قرار داد.
در همین راستا، تعریف الگوی منحصر به فرد برای بیان وضعیت هوش معنوی، می تواند بسیار مفید تر از تلاش برای بدست آوردن یك ارزیابی كمی( كه در آن "مقدار" هوش معنوی كه افراد دارا می باشند را نشان می دهد) باشد. یك راه برای اندازه گیری هوش معنوی افراد بررسی توضیحات ذهنی در مورد معنویت افراد، سیستم اعتقادی افراد، ارزش های افراد، اهداف افراد، تجارب معنوی افراد (و تعبیر و تفسیر آنها) و راهی كه در آن معنویت، سیستم اعتقادی، ارزش ها، و تجارب معنوی به كارگرفته، می باشد.
به عنوان یه راه دیگر می توان مقیاس هایی را به منظور ارزیابی فهم و بیان هوش معنوی ایجاد كرد. در همین جهت، هشتاد گویه فهرست ماتریس روانی معنویت توسط ولمن به منظور تعریف یك الگوی منحصر به فرد برای بیان وضعیت هوش معنوی افراد ایجاد شد. این موارد به نحوی طراحی شده بودند كه افراد تجربیات، فعالیتها و رفتارهایشان را گزارش می دهند. این گزارش، نیازمند تفكر انتزاعی و تعبیر و تفسیر رویدادها است. ضرورتا"، فهرست ماتریس روانی معنویت بیشتر به جای توجه به هوش معنوی كمتر یا بیشتر، با تمركز بر الگوهای معنویت مورد توجه قرار گرفت.
این فهرست هفت فاكتور دارد كه ابعاد گوناگون تجربیات معنوی را اندازه گیری می كنند. این هفت عامل عبارتند از : الوهیت، هوشمندی، روشن فكری، جامعه پذیری، ادراك بیرونی، معنویت معصومانه (كودكانه)، آسیب روحی. فهرست ماتریس روانی معنویت به طور مستقیم یا به طور كلی جوابگوی سنجش ظرفیت های معنوی و درجه هوش معنوی نیست و امتیازات، بیشتر از اینكه قابلا مقایسه باشند، قابل تشریح و توصیف هستند
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.