موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 26 صفحه
شماره فایل 793
استرنبرگ ( 1988 ) بر این باور است که برای تجربة عشق كامل یعنی عشقی كه تمام اوصاف عشق را در بر داشته باشد عشق باید دارای سه مؤلفه باشد؛ یعنی صمیمیت، تعهد و شهوت. صمیمیت جزء عاطفی است و شامل احساس نزدیكی و اشتراك احساسات است.
شور، هیجان و شهوت جزئی انگیزشی و شامل جاذبه جنسی و احساس شاعرانة عاشق بودن است. تعهد جزءشناختی و بازتابی است و از نیت شخص خبر می دهد كه از رابطة پایدار حكایت دارد. وی معتقد بود كه اگر تعادل این سه عامل به هم بخورد مفهوم جدیدی از عشق شكل می گیرد كه با مفهوم عشق كامل تفاوت دارد. مثلا اگر فردی نسبت به فرد دیگر فقط احساس صمیمیت داشته باشد، اینجا بین دو نفر تنها رابطة دوستی به وجود خواهد آمد و اگر تنها شور، هیجان و شهوت باشد، عشق خیابانی شكل می گیرد .
اگر شور ، هیجان و شهوت و صمیمیت باشد و تعهد نباشد، در آن صورت شاهد عشق رمانتیك هستیم و اگر رابطة صمیمیت و تعهد بالا و شور و هیجان ضعیف باشد، در آن صورت عشق مشفقانه شكل گرفته است. با احتساب اینکه استرنبرگ برای عشق یك مدل مثلثی در نظر گرفته كه شامل سه ضلع می باشد: احساسات شدید ، تعلق و سرسپردگی، تعلق به معنی احساس وابستگی و اتصال به دیگری است. اما احساسات شدید یا شهوت به عشق شهوانی و فیزیكی معطوف است. و الزام یا سرسپردگی مبین میل و نیاز به تداوم و ماندگاری رابطه است (عبدی و گلزاری، 1389و محمودی، حافظ الکتب،1389)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.