موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 94 صفحه
شماره فایل : 62 mg
با بررسی ادبیات نظری موجود در زمینه عوامل تأثیرگذار بر رفتار اخلاقی افراد در سازمان، درمییابیم که محققین عوامل بسیاری را در این زمینه ذکر کردهاند و در طبقه بندیهای مختلفی قرار دادند. در یکی از این دستهبندیها عوامل مؤثر بر مقوله اخلاقکار در سه سطح قرار گرفته که به صورت زیر است: 1- سطح کلان دربردارنده شاخصهایی همچون عوامل فرهنگی (فرهنگ و آداب و سنن)، عوامل اقتصادی (تورم، کمبود نقدینگی و ...)، فناوری (ابزارهای ارتباطی و ...) و عوامل قانونی (دستورالعملها و آئیننامهها).
2- سطح سازمانی شامل شاخصهایی از قبیل رقابت، سیستم پاداش، ویژگیهای شغل، دسترسی منابع، اهداف سازمانی و ارزیابی عملکرد. 3- سطح فردی عواملی همچون عقاید فردی، آموزههای خانوادگی، نگرشهای فردی و روابط اجتماعی (رونقی و فیضی،1390: 41). اکثر مدلهای اخلاقی ارائه شده در زمینه عوامل مؤثر بر اخلاقکار، عوامل مشابهی را معرفی کردهاند و آنها را به سه دسته عوامل کلان، میانی و خرد تقسیم نمودهاند. - سطح کلان: مربوط به عواملی که در محیط خارجی سازمان وجود دارند.
این عوامل معمولاً تحت کنترل سازمانها نیستند و از سوی سیستمهای فرادست به آنها تحمیل میگردند از جمله؛ فرهنگ، اقتصاد، محیط سیاسی، تکنولوژی، مذهب و قوانین. - سطح میانی: اشاره به عوامل سطح سازمانی دارد. سازمانها قدرت مانور خوبی بر روی این عوامل دارند و اکثر آنها از طریق سیاستها و برنامههای سازمانی قابل کنترل هستند؛ مانند ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، ارزیابی عملکرد، افراد مرجع، کدهای اخلاقی، نظام پاداش، اصول رفتاری، خصوصیات شغلی، منابع، رقابت، اهداف سازمانی، رفتار مدیر و ... .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.