موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 69 صفحه
شماره فایل : 295 mg
رنسیس لیکرت با استفاده از تحقیقات اولیه ی میشیگان به عنوان نقطه ی شروع، تحقیقات گسترده ای را انجام داد. او دریافت، سرپرستانی که دارای بهترین کارنامه ی فعالیت هستند بیش از هر چیز به جنبه های انسانی و مشکلات زیردستان خود توجه دارند.
لیکرت در تحقیقات خود دریافت که روش های متداول مدیریت سازمانی را می توان در یک خط زنجیره از سبک یک تا سبک چهار به تصویر کشاند، توضیح روش های چهار گانه در جدول 7-2 آورده شده است. جدول7-2 سبک های رهبری لیکرت Source: Likert, 1961)) نوع سبک عناصر اول مدیریت آمرانه دوم مدیریت دلسوزانه سوم مدیریت مشاوره ای چهارم مدیریت مشارکتی میزان اعتماد و اطمینان - ارباب و رعیتی نسبتاً خوب کامل چگونگی ایجاد انگیزش از طریق تهدید و ارعاب از طریق تنبیه و ارائه ی پاداش بالقوه از طریق ارائه ی پاداش و تنبیه بالقوه از طریق سیستم تشویق و تنبیه مورد توافق طرفین (مدیریت و کارکنان)
نحوه ی ارتباطات یک طرفه یک طرفه دو طرفه دو طرفه میزان تعامل - با احتیاط ( ازجانب کارکنان) نسبتاً خوب خوب 3-8-2 مکتب اقتضایی از آن جایی که نظریه های صفات شخصی رهبری در اغلب موارد مصداق پیدا نمی کردند و همچنین رهبران موفقی پیدا شدند که فاقد خصوصیات بر شمرده در نظر یه های مذکور بودند و از طرفی دیگر از آنجایی که نظریه های رفتاری رهبری نیز فاقد انعطاف های لازم بوده و در تمامی موارد پاسخگو نبودند، نظریه پردازان به دیدگاه هایی روی آوردند که آن ها را اقتضایی نام نهاده اند.
در این نظریه ها اصولاً جستجوی بهترین راه برای رهبری که در همه ی موارد بتوان آن را به کار برد امری محال و نشدنی است، از این رو در این نظریه ها بر یک سبک و شیوه ی رهبری، تأکید نشده و روش واحد در رهبری، غیر واقعی و غیر عملی قلمداد شده است. در نظریه های اقتضایی، بر اساس شرایط و به اقتضای موقعیت ها، شیوه های مناسب و مطلوب رهبری تعیین می شود(قاسمی،1390).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.