موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 74 صفحه
شماره فایل : 322 mg
اهمیت صادرات در توسعه اقتصادی کشورها توسعه اقتصادی فقط زمانی امکان پذیر است که کشورها بتوانند در ایجاد درآمد های ارزی موفق گردند. برای رشد تولید ناخالص ملی (GNP) ، بخش های قدیمی صنعت و بازرگانی ، به نوسازی و بازسازی نیازمندند که در مورد اغلب کشور های در حال توسعه ، جایگزین کردن صنایع جدید به جای صنایع قدیمی و فرسوده ، نیازمند منابع خارجی است که مهمترین این منابع فن آ وری و دانش هستند.
بدین ترتیب برای خرید منابع خارجی ، که خود باعث حرکت به سمت توسعه اقتصادی می گردد ، کشور ها باید ذخایر خود را افزایش دهند. در این مورد اکثر کشور های توسعه یافته ، صادرات را به عنوان منبع اصلی و ایجاد کننده درآمد ارزی معرفی کرده اند، در واقع "صادرات" است که می تواند مقدار زیادی درآمد ارزی برای کشورها حاصل نماید تا از طریق آن بتوانند بخش های کهنه و فرسوده را در صنعت تجارت ، متحول سازند(صنایعی ، 1381).
بطور کلی بررسی تراز بازرگانی هر کشور و مقایسه ارقام واردات و صادرات آن ، از مهمترین عواملی است که نقش و اهمیت صادرات و بازاریابی جهانی را در اقتصاد کشور ها نمایان می سازد ، زیرا هر مبلغی که در تراز تجاری منعکس می گردد ، می تواند بر زندگی همه افراد جامعه اثر گذار باشد.
ارقام موجود در تراز بازرگانی یک کشور علاوه بر اینکه نشان دهنده تفاوت بین ارزش پولی صادرات و واردات یک کشور است. و کسری یا مازاد تراز تجاری آن کشور را نشان می دهد ، مشخص می کند که مثلا کسری تراز یک کشور به خاطر واردات محصولات مصرفی رخ داده است یا به علت واردات محصولات صنعتی و سرمایه گذاری در زیر ساختها ، که این خود روند حرکتی کشور ها به سوی توسعه اقتصادی را نشان می دهد. (روستا و دیگران ، 1381).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.