ده اصل مهم و اساسی نظریه دلبستگی عبارتند از: الف) دلبستگی یک نیروی برانگیزاننده ذاتی است. ب) دلبستگی ایمن، مکمل خود مختاری است. و ...
پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
59
ده اصل مهم و اساسی نظریه دلبستگی عبارتند از:
الف) دلبستگی یک نیروی برانگیزاننده ذاتی است. ب) دلبستگی ایمن، مکمل خود مختاری است. پ) دلبستگی، پناهگاهی ایمن برای فرد مهیا می سازد. ت) دلبستگی، اساس ایمنی را فراهم می سازد. ث) در دسترس بودن و پاسخگو بودن روابط را می سازد. ج)ترس و تردید، نیازهای دلبستگی را فعال می سازد. چ)فرآیند اضطراب جدایی قابل پیش بینی است. ح)تعداد معدودی از اشکال نا ایمن اشتغال عاطفی را می توان شناسایی کرد. خ) دلبستگی، مدل های کاربردی خود و دیگران را شامل می شود. د) تنهایی وفقدان، آسیب های ذاتی هستند (جانسون، 2004؛ به نقل از رسولی و پور ابراهیم، 1389).
مراحل دلبستگی
در مرحله اول که گاهی پیش دلبستگی (تولد تا 8 یا 12 هفتگی) خوانده می شود، کودک متوجه مادر خود هست و با چشم هایش او را در طیف 180 درجه تعقیب می کند و با صدای او به سوی وی بر می گردد و به طور موزون تنه خود را به آهنگ صدای او به حرکت در می آورد. در مرحله دوم که گاهی دلبستگی در حال پیشرفت (8 یا 10 هفتگی الی 6 ماهگی) خوانده می شود، کودک به یک یا چند شخص در محیط خود وابستگی پیدا می کند، جدا شدن از شخص مخصوص در این مرحله برای کودک اهمیتی ندارد، به شرط اینکه در مرحله بعدی، که گاهی دلبستگی مشخص نامیده می شود ( 6 ماهگی تا 24 ماهگی) کودک در موقع جدایی از مادر یا مراقب دیگر خود گریه می کند و با بازگردانده شدن به مادر کودک از گریستن باز می ایستد و خود را به مادر می چسباند، انگار که می خواهد از بازگشت مادر اطمینان بیشتری حاصل کند.
گاهی مشاهده مادر پس از جدایی برای اینکه کودک گریه خود را متوقف سازد کافی است. در مرحله چهارم یعنی تشکیل رابطه متقابل (25 ماهگی و پس از آن) مادر نهاد مستقل ادراک می شود و رابطه پیچیده تری بین مادر و کودک پدید می آید (کاپلان و سادوک، 1387).